ATP Challenger turnir ponovno u Zagrebu

ATP Challenger turnir ponovno u Zagrebu

Nakon šest godina stanke muški profesionalni tenis vraća se u Zagreb. ATP Challenger Zagreb Open igrat će se od 9. do 15. svibnja na terenima TC Maksimir. Za ukupni nagradni fond u iznosu 52.080 dolara borit će se 60 tenisača iz cijelog svijeta.

Među njima su i brojna imena poznata ljubiteljima tenisa kao što su nekoć 21. igrač svijeta, Argentinac Leonardo Mayer, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur koji je svojevremeno bio rangiran na 23. mjestu, nekadašnji 28. igrač svijeta Portugalac Joao Sousa te Federico Coria, mlađi brat nekadašnjeg svjetskog broja tri Guillerma Corie.

Direktor Zagreb Opena Goran Belošević je istaknuo kako je Zagreb je bio jedan od rijetkih glavnih gradova Europske unije bez domaćinstva muškog profesionalnog turnira. »To smo htjeli promijeniti. Mislim da je ovo velika stvar za naš grad i Hrvatsku te da će turnir postati tradicionalna i prepoznatljiva zagrebačka sportska priredba. Naša želja je doći do ATP 250 turnira, ali idemo korak po korak«, izjavio je Belošević na današnjem predstavljanju turnira u hotelu Sheraton. Dodao je da će se finalna lista znati tek u petak.

Turnir počinje kvalifikacijama u nedjelju, a prva kola u pojedinačnoj konkurenciji i parova počinju u utorak. Finale parova je u subotu, a pojedinačno u subotu u 17 sati. Mečeve će prenositi uživo na društvenim mrežama Hrvatskog teniskog saveza, a finalni susret prenosit će se uživo na Drugom programu HTV-a. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni