Atletičari Zagreba i St. Petersburga trče zajedno

Atletičari Zagreba i St. Petersburga trče zajedno

Gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima u Gradskoj upravi primio nositelje projekta Zagreb runs with twins, predvođene voditeljem projekta Zoranom Kalinićem.

»Na današnjem sastanku bilo je riječi o našim atletičarima koji će povezati Zagreb i St. Petersburg. Projekt je zamišljen kao razmjena trkačih delegacija ovih gradova prijatelja, te ga Grad podržava«, rekao je pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić i naglasio da se prva utrka održava 22. srpnja.

Zoran Kalinić istaknuo je kako je projekt potaknut proslavom 50. godišnjice prijateljstva Zagreba i St. Petersburga. Želimo promovirati međunarodnu, sportsku i turističku suradnju, te zdrav način života. Delegacija će brojati 13 članova, a discipline koje će se trčati su 10 kilometara i maraton.

Trkačka delegacija Zagreba gostovat će u St. Petersburgu od 19. do 22. srpnja i sudjelovat će na maratonskoj utrci Bijele noći 22. srpnja, dok će delegacija St. Petersburga gostovati u Zagrebu od 11. do 16. listopada te sudjelovati na Zagrebačkom maratonu 14. listopada 2018. godine. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni