Atelje Hani – novi umjetnički punkt u Zagrebu

Atelje Hani – novi umjetnički punkt u Zagrebu

 Otvoreni atelje Hanibal Salvaro HANI započinje s djelovanjem u subotu 7. srpnja 2018. od 11 do 14 sati na adresi Medveščak 49, uz prigodan domjenak s malo grickanja i pića te ponekim fotografiranjem. Ovaj mali i naoko skroman događajčić bi se s vremenom mogao pokazati važnim za hrvatsku i europsku umjetnost. Drugim riječima, možda ima smisla došetati do ugla Belostenčeve ulice i Medveščaka i biti svjedokom rađanja jednog novog umjetničkog punkta u Zagrebu.

Zanimljivo je spomenuti kako je na taj dan 1950. godine osnovano Udruženje primijenjenih umjetnosti Andrija Buvina, koje potom preimenovano u Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske, da bi se na prijedlog Hanibala Salvara, od 1966. počeo koristiti skraćeni naziv ULUPUH, koji je ostao do današnjih dana. Istovremeno otvorenje ateljea korespondira i s petogodišnjicom ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Iako Hani nema i ne može dobiti atelje, ipak ima osoba koje ga u mnogo čemu pomažu, pa je tako, povodom obilježavanja 60 godina umjetničkog djelovanja Salvaro dobio na korištenje i ovaj prostor za otvoreni atelijer, od osobe koja ne želi publicitet, ali želi pružiti potporu umjetniku. U ovo atelijeru će izrađivati neka djela ili smišljati nove akcije, izlagati svoja starija i novija djela te djela svojih kolega iz raznih zemalja ili priređivati razne kreativne radionice i seminare. Kako je od 2000. godine, posredstvom izložaba u organizaciji LADICE, komunicirao s oko 950 umjetnika iz 93 zemlje to mu sigurno neće biti teško.

Za početak, barem subotom, uvijek će se događati nešto zanimljivo i apartno. Zato dođite i pozovite prijatelje. Možda i prvi put bude zgodno.

Ulaz je besplatan, a milodari se prihvaćaju. Posjetitelji će moći kupiti keramičarske radove po diskontnim cijenama, s 50 % popusta, s mogućnošću otplate na 24 mjeseca bez kamata, bez žiranata, bez PDV-a i uz očitovanje izvornosti djela. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni