Atari lansira prijenosni mini Pong stol

Atari lansira prijenosni mini Pong stol

Atarijev najnoviji pokušaj je da se vrati na nekadašnje staze slave u svijetu igraćih konzola je mini prijenosni stol s legendarnom arkadnom igrom Pong.

Riječ je o preoblikovanju izvorne priče o Atarijevu uspjehu. Nekada glavna arkadna igra sada je prenesena u manji format na prijenosni »stol« nazvan Mini Pong Jr.

Odozgo Atari Mini Pong Jr izgleda poput velikog tableta ili Nintendo Switch konzole, duljine 30 cm (11,8 inča) s LCD zaslonom od 7,9 inča. Na svakom kraju nalazi se gumb kojim se igrači okreću kako bi pomaknuli palicu na zaslonu i odbacili digitalnu lopticu natrag do protivnika. Taj protivnik, inače, može biti drugi igrač ili sam stroj na 10 razina težine. Uređaj se može napajati USB kabelom i adapterom ili s tri punjive litijeve baterije kako bi bio prenosiviji.

Riječ je o zanimljivom uređaju iako je upitno koliko će dugo trajati pomama za konzolom posvećenoj isključivo jednoj igrici. No retro je ponovno »in« te zacijelo ima ljubitelja ove igrice koji bi voljeli jedan primjerak naći ispod bora još ovog Božića.

Treba spomenuti da Atari priprema povratak na scenu kojoj je zapravo i udario temelje hibridnom igraćom konzolom Atari VCS, a nedavno je i svoje ime posudio pametnim satovima, povezanim kućnim uređajima, pa čak i hotelskom lancu.

Atari Mini Pong Jr moći će se kupiti putem interneta krajem 2020. godine, uoči blagdana, premda tvrtka još nije navela točan datum lansiranja niti informaciju o cijeni uređaja.

Video: https://youtu.be/E_wzDZ91Eqg

(B. J.) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni