Asistenti u nastavi ponovno pomažu

Asistenti u nastavi ponovno pomažu

U priopćenju  Ministarstva stoji kako će se problem asistenata u nastavi sustavno rješavati, te kako će se to pitanje regulirati i u sklopu izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju te kroz objavu pravilnika koji bi trebao definirati kriterije osiguravanja pomoćnika u nastavi.

Nakon jučerašnjeg prosvjeda roditelja djece s poteškoćama u razvoju u organizaciji vinkovačke udruge Bubamara ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske, kojim su tražilo da se osiguraju asistenti u nastavi za djecu s teškoćama, reagiralo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Tako je resorni ministar Vedran Mornar gostujući jučer u Dnevniku HRT-a rekao kako će se osigurati sredstva za 1 200 učenika. „Prošle godine smo izdali 800 rješenja za asistente, oni su očito svi bili plaćeni. Procjene roditelja kreću se na 8 000 djece s poteškoćama, ali ne vjerujem da je brojka stvarno takva”, rekao je Mornar.

Predsjednik udruge Bubamara Tomislav Velić naglasio je da je pitanje asistenata u nastavi sasvim neuređeno te kako se ne zna točan broj djece koja trebaju asistenta.

HRT javlja kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo priopćenje u kojem navodi da je osiguralo novac i dalo suglasnost školama da angažiraju asistente u nastavi za djecu s teškoćama za rujan i to za učenike koji su prošle školske godine imali osiguranog asistenta putem projekata udruga koje financira Ministarstvo.

U priopćenju Ministarstva stoji kako će se problem asistenata u nastavi sustavno rješavati, te kako će se to pitanje regulirati i u sklopu izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju te kroz objavu pravilnika koji bi trebao definirati kriterije osiguravanja pomoćnika u nastavi.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni