Arthur Sandoval dobio 9. Grammy uoči koncerta u Lisinskom

Uz svoj prateći ansambl, Sandoval će u Lisinskom izvoditi repertoar upravo sa svojega posljednjeg, Grammyjem nagrađenog albuma Dear Diz (Every Day I Think Of You), posvećenog legendi jazza Dizzyju Gillespieju

Glazbena jazz legenda Arturo Sandoval je sinoć osvojio deveti po redu Grammy i to upravo pred koncert u Zagrebu. Sjajna je to vijest s jubilarne, 55. dodjele Grammyja u Los Angelesu. Arturo Sandoval dobitnik je Grammyja u kategoriji “Best Large Jazz Ensemble Album” za album “Dear Diz (Every Day I Think Of You)”.

Uz svoj prateći ansambl, Sandoval će u Lisinskom izvoditi repertoar upravo sa svojega posljednjeg, Grammyjem nagrađenog albuma Dear Diz (Every Day I Think Of You), posvećenog legendi jazza Dizzyju Gillespieju.  Mnogo je izvođača koji govore o tome kako im je glazba nekog izvođača spasila život. No kada trubač Arturo Sandoval to kaže za Dizzyja Gillespieja – doista je tako.

„Samu bit albuma Dear Diz čini bebop groove koji je Gillespie istraživao i usavršavao cijeloga života. Kad je riječ o bebopu, nema sredine – ili ga znaš ili ga ne znaš. Ako želiš biti bebop izvođač, treba biti vraški dobar muzičar, inovator i kreator, a Dizzy je sve to bio. Doista svakog dana mislim na njega“, izjavio je Arturo Sandoval.

Zanimljivo je spomenuti da je Sandoval posljednji put u Zagrebu nastupio 1987. na Jazz Fairu u klubu Kulušić. (zgm)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t