Arheološki muzej poziva na jesen besplatnih događanja

Arheološki muzej poziva na jesen besplatnih događanja

Povodom Međunarodnog dana arheologije, 17. listopada, ulaz će biti besplatan od 10-20 sati, a do 31. listopada bit će otvoren arheološki park Andautonija

Arheološki muzej u Zagrebu ove jeseni priređuje niz besplatnih događanja.

U petak, 25. rujna je Dugi petak na Lenucijevoj potkovi – manifestacija kojom već drugu godinu za redom Arheološki muzej i Moderna galerija svakog posljednjeg petka u mjesecu organiziraju produženo vrijeme rada “kvartovskih” muzeja. Muzej će biti otvoren do 22 sata s cijenom ulaznice od samo 10 kuna u periodu iz 18 sati, dok je za djecu ulaz besplatan.

1. listopada može se besplatno posjetiti predavanje posvećeno Lumbardskoj psefizmi – jednom od najvrjednijih eksponata u Arheološkom muzeju. Predavanje drži prof. dr. Mario Lombardo sa Sveučilišta u Salentu.

4. listopada – redovni besplatan ulaz u Muzej svake prve nedjelje u mjesecu. Mnogi ne znaju da brojni zagrebački muzeji daju besplatan ulaz jednom mjesečno, baš kao i Arheološki muzej.

8. listopada, povodom Dana neovisnosti ulaz u Muzej će biti besplatan od 10 do 20 sati.

17. listopada, povodom Međunarodnog dana arheologije ulaz će biti besplatan od 10-20 sati, a do 31. listopada bit će otvoren arheološki park Andautonija. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni