Arena se ponovno otvara za smještaj COVID pozitivnih pacijenata

Arena se ponovno otvara za smještaj COVID pozitivnih pacijenata

(Foto: MORH / F.Klen)

Ministar zdravstva Vili Beroš je u četvrtak na sjednici Vlade izvijestio kako u proteklih tjedan dana 74,5 posto od ukupnog broja novozaraženih koronavirusom nije cijepljeno.

Naglasio je kako je zbog povećanog dnevnog broja novozaraženih i hospitaliziranih ekspertna skupina kriznog stožera Ministarstva zaključila kako je potrebno povećati broj kreveta i u jedinicama intenzivnog liječenja.

„Predviđena je mobilizacija potrebne medicinske opreme za bolnice koje iskazuju potrebu za dodatnom pomoći”, rekao je Beroš te je istaknuo kako je dogovoreno da se u KBC-u Zagreb, KBC-u Sestre milosrdnice i KB-u Dubrava do ponedjeljka poveća broj kreveta.

KB Sveti Duh i KB Merkur bit će u pripravnosti za otvaranje novih stacionarnih COVID kapaciteta.

Ministar Beroš je najavio ponovno aktiviranje tercijarnog centra Arena Zagreb ne bi li se rasteretio pritisak na bolničke ustanove, a ponovno se otvaraju i tzv. COVID-19 ambulante.

Grad Zagreb je COVID-19 ambulantu otvorio ovoga tjedna.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je povećani nadzor poštivanja epidemioloških mjera. Policijski službenici će nadzor provoditi u javnom prometu i ugostiteljskim objektima. Nadzor ugostiteljskih objekata će provoditi i državni inspektorat, koji će nadzirati i trgovačke centre. Ravnateljstvo civilne zaštite će provoditi nadzor pravnih osoba u ugostiteljskim objektima te trgovačke centre, kao i javnih okupljanja.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni