Ante Gotovina je počasni građanin Zagreba

Ante Gotovina je počasni građanin Zagreba

Gradski zastupnici jednoglasno su prihvatili prijedlog o proglašenju generala počasnim građaninom

Zastupnici Gradske skupštine u četvrtak su jednoglasno prihvatili prijedlog zaključka o proglašenju general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba.

„General Ante Gotovina proglašava se počasnim građaninom grada Zagreba radi iznimne hrabrosti, profesionalnosti i neizmjernog doprinosa uspostavi samostalnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske. Generalu će biti uručena posebna Povelja, a razlozi za proglašenje su opće poznati i mislim da ih nije potrebno posebno obrazlagati”, rekla je Vesna Helfrih, pročelnica Gradskog ureda za branitelje.

Podsjetila je kako je dovoljno spomenuti akcije Maslenica, Ljeto ’95., Oluja, Maestral i veličanstveni povratak nakon drugostupanjske presude Haškog suda kojom je proglašen nevin, nakon što je prvostupanjskom presudom osuđen na 24 godine zatvora.

„Svim hrvatskim braniteljima, general Ante Gotovina obranio je čast sudjelovanja u oslobodilačkom i pobjedonosnom Domovinskom ratu te je kao heroj Domovinskog rata ponos hrvatskog naroda”, dodala je Helfrih.

Gradski zastupnici nisu raspravljali, već su prijedlog zaključka o proglašenju Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba jednoglasno prihvatili. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni