Ansambli HRT-a nastupaju u atriju Klovićevih dvora

Ansambli HRT-a nastupaju u atriju Klovićevih dvora

U sklopu programa 21. sezone Ljetne scene Amadeo u prostoru atrija Galerije Klovićevi dvori ansambli HRT-a održat će dva koncerta koji su na rasporedu 5. i 9. rujna.

Prvi je na repertoaru nastup Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije koji će biti održan u subotu, 5. rujna s početkom u 20.30.

Orkestar će se predstaviti autorskim programom umjetničkog voditelja Mirona Hausera Tu Fragancia, koji je premijerno izveden u travnju 2016. u njihovoj koncertnoj sezoni. Riječ je o atraktivnom latin-jazz programu u kojem je svako djelo nadahnuto nekim od kubanskih glazbenih žanrova.

Isti je konceet izveden s Big bandom RTV Slovenija u Ljubljani i Puli, a s Jazz orkestrom HRT-a više puta, među ostalim i u Bukureštu 2018.

Miron Hauser publici će se predstaviti u trostrukoj ulozi: kao skladatelj, solist na trombonu i dirigent.

U slučaju kiše, koncert će se održati u istom prostoru, u nedjelju, 6. rujna.

Cjelovečernjim koncertom predstavit će se i Zbor Hrvatske radiotelevizije i to u srijedu, 9. rujna u 20.30.

Pod vodstvom svog šefa dirigenta Tomislava Fačinija izvest će zborska djela ruskih autora – Georgija Sviridova i Sergeja Rahmanjinova inspiriranih liturgijskim pjevanjem u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

U slučaju kiše, koncert će se održati u istom prostoru, u četvrtak, 10. rujna.

Ulaznice su dostupne putem online prodaje na ulaznice.hr ili na blagajni galerije, koja je otvorena od 18:00 sati na dane kada se održava program Scene Amadeo. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni