Angela Merkel komunicirala s robotom Asimom

Angela Merkel komunicirala s robotom Asimom

Asimo je demonstrirao i svoje nogometno umijeće pokazavši da može precizno udariti nogometnu loptu. Na odlasku iz muzeja Merkel je potapšala robota

Za svojg posjeta Japanu, njemačka kancelarka Angela Merkel posjetila je jučer tokijski muzej novih znanosti i inovacija gdje se upoznala se s čovjekolikim robotom Asimom.

Ovaj Hondin proizvod kancelarki se obratio riječima dobrodošlice na engleskom jeziku: »Dobro jutro, gospođo kancelarko. Dobrodošli«. Robot se pohvalio kako zahvaljujući novim tehnologijama koje razvija čovjek može napraviti mnoge stvari. Nakon demonstracije skokova poručio je kako »on može živjeti s nama ljudima u našoj budućnosti«.

Asimo je demonstrirao i svoje nogometno umijeće pokazavši da može precizno udariti nogometnu loptu. Na odlasku iz muzeja Merkel je potapšala robota.

Spomenimo da je Asimo ponos japanske robotike. Razvila ga je kompanija Honda. Ovog robota Japanci koriste u svrhu promocije svoje tehnologije te je već posjetio Dubai, New York, Prag, ali i druge gradove. Asimo je izvedenica imena čuvenog pisca znanstvene fantastike Isaaca Asimova, koji se u svojim pričama i romanima često bavi temom robotike i robotima.

Asimo je visok metar i trideset i teži 54 kilograma. Prošle se godine na istom mjestu susreo i s američkim predsjednikom Barackom Obamom, a i njemu je koliko je spretan s loptom.

https://www.youtube.com/watch?v=Ck8jL15cQMs

(B. J)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni