Ana Rukavina dobila trg u Zagrebu

Ana Rukavina dobila trg u Zagrebu

(Naslovna fotografija: Zaklada Ana Rukavina)

U povodu desete obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina, središnji trg u Trnskom preimenovan je u Trg Ane Rukavine

Prijedlog za preimenovanje trga u Trnskom dali su volonteri Zaklade Ana Rukavina, Studentskog odbora Stjepan Radić, uz podršku Zaklade Ana Rukavina i Mjesnog odbora Novi Zagreb-zapad, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i 365-Stranke rada i solidarnosti. Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova prihvatio je prijedlog.

Naime, Ana Rukavina je odrasla u gradskoj četvrti Novi Zagreb-zapad gdje je provela najveći dio života, prije odlaska u Šibenik.

Anino pismo “Želim život” izazvalo je lavinu emocija i podiglo na noge cijelu Hrvatsku. Budući da je Ana izgubila bitku s opakom bolešću, njezinu viziju da razvije nacionalni Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica nastavile su njezina majka Marija Rukavina i sestra Gordana Leto.

Danas je u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano gotovo 53 tisuće potencijalnih darivatelja. Zahvaljujući njima, 64 osobe dobile su novu priliku za život.

Svi koji su u mogućnosti pomoći daljnji rad Zaklade do kraja prosinca mogu nazvati humanitarni broj 060 9000 (cijena poziva 5 kn + PDV).

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni