Ana Lederer više nije pročelnica Gradskog ureda za kulturu

Ana Lederer više nije pročelnica Gradskog ureda za kulturu

Na mjesto v. d. pročelnika postavljen je Bandićev savjetnik Tedi Lušetić

Ana Lederer, inače prva žena intendant HNK u Zagrebu, s jučerašnjim danom više nije pročelnica Gradskog ureda za kulturu pa tu funkciju od 8. siječnja obavlja dosadašnji specijalni savjetnik gradonačelnika Tedi Lušetić kao vršitelj dužnosti.

Lederer je na mjesto pročelnice imenovana 1. lipnja 2018., ali je natječaj za zapošljavanje u međuvremenu poništen »zbog nepravilnosti«.

Podsjetimo, ostali kadrovi stranke Neovisni za Hrvatsku s kojom je Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića raskinula koaliciju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini već su smijenjeni s dužnosti u upravama gradskih institucija. Sad je došao red i na nju.

Bivša pročelnica potvrdila je za televiziju N1 da je dobila obavijest o poništenju natječaja temeljem kojeg je stupila na dužnost, i to nakon sedam mjeseci.

Na pitanje koji će biti njezini daljnji potezi, odgovorila je kako će to tek vidjeti.

Na mrežnim stranicama Grada objavljeno da će Tedi Lušetić privremeno obavljati poslove pročelnika do imenovanja pročelnika/pročelnice na temelju javnog natječaja, a najduže šest mjeseci.

Iako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić odbio izravno odgovoriti na pitanje o smjeni Lederer, rekao je da svatko tko se, bez obzira što je odabran na natječaju, počne baviti politikom a pročelnik je – taj posao više neće raditi.

Politički tajnik i glasnogovornik Neovisnih za Hrvatsku za Hinu je prokomentirao smjenu stranačke kolegice: »To je Bandićeva politička odluka uz bizarno obrazloženje da su nakon šest mjeseci pronašli proceduralne greške u provedbi natječaja«. Na pitanje hoće li se žaliti, odgovorio je: »Ne znam, to je sad formalno pitanje«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni