Ana Begić: Zašto volim Zagreb?

Ana Begić: Zašto volim Zagreb?

“I dalje mi je park Maksimir najdraže mjesto u Zagrebu, a po novome i Bundek jer je moja kćerkica Lana luda za njim. Inače volim i dio grada oko Trga maršala Tita”

Zagreb volim jer sam u njemu rođena i odrasla. Mogu otići bilo gdje na svijetu nakratko, ali ne mogu zamisliti da bilo gdje drugdje živim.

Odrasla sam na Bukovcu, najljepšem kvartu u Zagrebu, gdje smo kao djeca imali tu privilegiju da nam je prekrasan Maksimir bio jedno veliko igralište. Stvarno smo uživali igrajući se u maksimirskim parkovima i šumama.

I dalje mi je park Maksimir najdraže mjesto u Zagrebu, a po novome i Bundek jer je moja kćerkica Lana luda za njim. Inače volim i dio grada oko Trga maršala Tita jer sam tamo provela dosta vremena dok sam studirala na Akademiji dramskih umjetnosti, a i danas se pretežito krećem u tom dijelu grada jer mi je matično kazalište HNK. Najdraža ruta za šetnju mi je od Iblerovog trga, preko Jurišićeve i Cvjetnog trga do Trga maršala Tita. Obožavam šetati, a pogotovo po svome gradu, često znam ostaviti auto na Ravnicama kod Krađa i pješačiti po Maksimirskoj do centra.

Još su mi dragi Tuškanac, Remete i ostali mali zeleni zagrebački bregi gdje bi se svakako mogla zamisliti da jednog dana živim. Trenutno stanujem u Trnavi, gdje imamo odlična Dane Trnave, obično u svibnju.

Bude stvarno ludo, preporučujem svima ako se nađu u prilici da tad svrate u naš kvart.

(zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni