Amerikance više brine nepasterizirano mlijeko nego marihuana

Amerikance više brine nepasterizirano mlijeko nego marihuana

Amerikanci, izgleda, također vrlo malo čitaju i na temu hrane i poljoprivrede. Na pitanje jesu li pročitali knjigu u vezi s tim temama u posljednjih godinu dana, nešto više od 16 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno, dok je 81 posto njih odgovorilo s negacijom

Prema nedavno provedenom istraživanju Državnog sveučilišta Oklahoma ispada kako Amerikanci više plaše negativni učinci sirovog ili nepasteriziranog mlijeka nego narihuane. Gotovo 60 posto ispitanika u mjesečnoj online anketi u kojoj je sudjelovalo najmanje 1.000 ljudi, izjasnilo se da podržava zabranu prodaje sirovog, nepasteriziranog mlijeka, dok ih je samo 46 posto podržalo zabranu marihuane.

Ti pogledi imaju temelj u znanosti: američka agencija za hranu i lijekove (Food and Drug Administration – FDA) konstantno upozorava potrošače o opasnostima od sirovog, nepasteriziranog mlijeka, koje može sadržavati štetne bakterije poput salmonele, E. coli, Listeria. Iako FDA nije odobrila marihuanu kao siguran i učinkovit lijek za bilo koju bolest, Agencija s druge strane nije donijela niti slično upozorenje o štetnosti marihuane.

Neki drugi stavovi koje su ispitanici iznijeli u sklopu ispitivanja, međutim, nemaju temelj u znanosti. Oko 80 posto ispitanika reklo da podržava obvezne oznake na hranu koja sadrži Deoksiribonukleinske kiseline (DNK), kategorija koja bi, naravno, uključivala sve voće, povrće i meso.

Rezultati pokazuju da se gotovo svaki ispitanik zbunio na razlici između DNK, genetskog materijala koji čini sve žive stvari, i genetski modificiranih organizama (GMO), čiji je genetski materijal izmijenjen zbog nekog razloga. Ipak, većina je (82 posto) rekla da podržava obvezne oznake na hrani koji sadrže GMO ne DNK.

Amerikanci, izgleda, također vrlo malo čitaju i na temu hrane i poljoprivrede. Na pitanje jesu li pročitali knjigu u vezi s tim temama u posljednjih godinu dana, nešto više od 16 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno, dok je 81 posto njih odgovorilo s negacijom. Na anketno pitanje o naslovu te knjige, velika većina odgovora glasila je: “Ne sjećam se”. Oni koji sui se mogli sjetiti njihova naziva, naveli su slijedeće naslove: Fast Food Nation, Food Inc, The Omnivore’s Dilemma, The Farmer’s Almanac, Skinny Bitch i Bibilija. (zg-magazin / izvor: washingtonpost.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni