Američki veleposlanik posjetio zagrebačku Gradsku skupštinu

Američki veleposlanik posjetio zagrebačku Gradsku skupštinu

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u srijedu je u Staroj gradskoj vijećnici primio veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Williama Roberta Kohorsta. Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti realizacije određenih zajedničkih projekata na području Zagreba.

Uoči sastanka predsjednik Mikulić je izrazio veliko zadovoljstvo što će u novijoj hrvatskoj veleposlanik SAD-a posjetiti Gradsku skupštinu. Naglasio je da je taj posjet dokaz suradnje i prijateljskih odnosa dviju zemalja.

„Izuzetno mi je drago i počašćen sam što je veleposlanik odabrao doći u posjet Skupštini, jer ovo je mjesto gdje se donose najvažnije odluke za grad Zagreb“, rekao je Mikulić. Naglasio je kako je jedan od projekata koji je već realiziran, a Gradska skupština je o njemu donijela jednoglasnu izgradnja Američke međunarodne škole.

Novinari su upitali Mikulića je li možda veleposlanik Kohorsrt zainteresiran za proširenje golf terena kojih u Zagrebu nema dovoljno.

„Vidjet ćemo, ne bih htio prejudicirati. Prije svega, veleposlanik dolazi u prijateljski posjet“, odgovorio je Mikulić.

Tijekom razgovora Mikulić je naglasio da je Zagreb je otvoren za suradnju i unaprijeđenje gospodarskih odnosa te nastoji stvoriti uvjete kako bi se u budućnosti omogućila i olakšala investicijska ulaganja. U tom smislu, naglasio je predsjednik Gradske skupštine, potrebno je napraviti katalog investicija za ulaganja.

Na sastanku se razgovaralo i o značaju, ovlastima, ustroju i načinu rada u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni