Američka zlata hrvatskim inovatorima

Američka zlata hrvatskim inovatorima

Hrvatski pobjednik i europski prvak 30. jubilarnog Inpexa je zagrebački inovator i poduzetnik, Tomislav Bronzin. On je za svoju inovaciju C@N eMotion, za prepoznavanje izraza lica i emocija, nagrađen zlatnom medaljom i nagradom za najbolju europsku inovaciju

Na Inpex-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda koja se održavala u Pittsburghu, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili tradiciju sjajnih nastupa. Osam hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s isto toliko odličja, odnosno s pet zlatnih medalja, prestižnom nagradom za najbolji europski izložak i dvije posebne nagrade. Veličinu hrvatskog uspjeha čini i niz poslovnih kontakata i konkretni interesi nekoliko američkih i azijskih kompanija.

Hrvatski pobjednik i europski prvak 30. jubilarnog Inpexa je zagrebački inovator i poduzetnik, Tomislav Bronzin. On je za svoju inovaciju C@N eMotion, za prepoznavanje izraza lica i emocija, nagrađen zlatnom medaljom i nagradom za najbolju europsku inovaciju. Uz to je osvojio i zlato za inovaciju BodyRecog kao koautor uz Anitu Bušić.

Za vrijeme INPEX-a ostvareni su i mnogi poslovni kontakti i dogovori s predstavnikom tvrtke iz Sultanata Oman, singapurskom tvrtkom koja se bavi marketingom proizvoda osiguranja, s tvrtkama iz SAD-a koje posluju u segmentu marketinga i sigurnosti, kao i s tvrtkama koje se bave dodacima prehrani za fitness.

Zapaženo je bilo i sudjelovanje ovogodišnje najbolje zagrebačke inovacije mladih, Brzo bežično punjenje električnih automobila. Učenik drugog razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića, Robert Sigurnjak, osvojio je zlatno odličje uz poslovni interes za uspostavu trajne poslovne suradnje s jednom američkom tvrtkom.

I ove godine su zlatne medalje za svoje inovacije osvojili već dokazano uspješni inovatori-poduzetnici, Mirjana Brlečić za Nikel inovativni putni set kozmetike i Ivan, Tomislav i Roman Krunić za Tračnu rašpu. Jedna renomirana američka tvrtka specijalizirana za proizvodnju mirisa, zainteresirana ja za otkup licence za proizvodnju kozmetičke linije Nikel i plasman na američko tržište. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni