Ambienta privukla više od 20.000 posjetitelja

Ambienta privukla više od 20.000 posjetitelja

Na Zagrebačkom velesajmu jučer je završio 45. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Abmienta. Ovogodišnja Ambienta donijela je veći broj izlagača, dok je salon razgledalo više od 20.000 posjetitelja. Zabilježen je i rast poslovne publike od 25 % u odnosu na prošlu godinu.

Salon je predstavljen kroz tri tematske cjeline: ambiDOM, ambiPRO i DESIGN ZONE u sedam paviljona sa 332 izlagača iz 32 zemlje.

Dizajnerska izlagačka cjelina na Ambienti pod nazivom DESIGN ZONE bila je mjesto renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i dizajnerskih studija, a svojom inovativnošću i dizajnom proizvoda osvojili su sve posjetitelje i medije. Svoju priliku imali su i mladi dizajneri u izlagačkoj cjelini AMBIENTA BOX.

Na Ambienti su se prvi put predstavili radovi odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb sa sjedištem u Orlovcu. Svi posjetitelji mogli su pogledati unikatne uporabne predmete koje su oni napravili poput jastuka, lampi ili zdjelica.

Priznanja i nagrade izlagačima

Tradicionalno za vrijeme Ambiente dodijeljena su priznanja i nagrade izlagačima: NAGRADA NOVINARA za najbolji dizajn na Design zone; DESIGN PLUS nagrada za najbolji dizajn proizvoda na Ambienti te MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda.

Zlatnu plaketu i diplomu Mobil optimum dobili su: kolekcija OFFSET za uspješan dizajn i primjenu materijala u kolekciji Offset MUNDUS VIRIDIS d.o.o., ALULUK HS ZERO za inovativno rješenje i kvalitetu izrade stijene LOKVE d.o.o., Garnitura CATANIA za funkcionalnost i uspješnu primjenu materijala u garnituri PRIMA NAMJEŠTAJ/ISG d.o.o i kolekcija DANSK za uspješnu primjenu materijala i tehnologijie u izradi asortimana SPIN VALIS d.d.

Nagradu novinara za najbolji dizajn na Design zone dobio je Cooper lamps proizvođača Luminis d.o.o, a Design plus nagradu za najbolji proizvod na Ambienti dobila je TRIS kolekcija proizvođača Drvna industrija Novoselec dizajnerice Ade Kezić. Proizvod je izložio FLORIAN HRVATSKA.

Zahvalu na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji na suorganizaciji stručnih i znanstvenih događanja i na projektu ocjenjivanja MOBIL OPTIMUM dobio je Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Kuhinja od sto tisuća kuna dobitnici iz Zagreba

Prvu nagradu, kuhinju sa svim uređajima u vrijednosti od čak 100.000 kuna, sponzora PRIMA osvojila je sretna dobitnica Miljenka Perković iz Zagreba.

Ukupni nagradni fond na ovogodišnjoj Ambienti bio je najveći do sada – 195.554,00 kune. (zg-m)