Ambienta privukla 21.259 posjetitelja

Ambienta privukla 21.259 posjetitelja

Na Zagrebačkom velesajmu jučer je završila 46. Ambienta – međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Salon koji se održavao od 9. do 13. listopada je  privukao 21.259 posjetitelja te je nastavljen rast broja poslovnih posjetitelja kojih je bilo 15 % više u odnosu na prošlu godinu, priopćili su iz Velesajma.

Design Zone ove je godine kroz dvije cjeline u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma predstavila vodeće hrvatske i inozemne proizvođače kao i samostalne dizajnere koji tek pronalaze svoj put na tržištu. U sklopu Zagreb Art Faira održana je aukcija umjetnina aukcijske kuće Kontura. Riječ je bila o radovima koji su bili u Zbirci Filip Trade.

Tradicionalno za vrijeme Ambiente dodijeljena su priznanja i nagrade izlagačima.

Zlatnu plaketu i diplomu Mobil optimum dobili su: NATURA krevet za inovativno rješenje i kvalitetu izrade kreveta – SPIN VALIS d.d., WAVES – Milla & Milli, za uspješan dizajn, kvalitetu izrade i primjenu materijala – MUNDUS VIRIDIS d.o.o., MOVI – sustav pomičnog namještaja, za funkcionalnost i inovativno rješenje – DIZZ CONCEPT d.o.o., JAIME – blagovaonički set za uspješnu primjenu materijala i tehnologije u izradi blagovaoničkog seta – PRIMA NAMJEŠTAJ d.o.o., Prima Mobilis d.o.o., Prima sofa d.o.o.

Nagrada novinara za najbolju prezentaciju dodijeljena je brendu Milla&Milli, za proizvod je dodijeljena Dizzconceptu za kuhinjski monoblok za vanjske i unutrašnje prostore NOTA, a za dizajn Artisanu za Wu lounge chair.

Nagradu DESIGN+ dobili su: Modular sofa After – dizajner Numen/for use za najbolji proizvod, Štof – izlagač prostoria d.o.o. za najbolji izložbeni prostor, Suvenir Arbor, za dječji program – dizajnerica Ana Boroš za najbolju prezentaciju proizvoda, stol Ala za najboljeg mladog dizajnera, a posebnim priznanjem za cirkularni dizajn nagrađen je George Bosnas, proizvođač Biopack Young Balkan Designers. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni