ALTPRO otvorio razvojno-inovacijski centar

ALTPRO otvorio razvojno-inovacijski centar

Tvrtka ALTPRO u Odri je otvorila prvi razvojno-inovacijski centar u jugoistočnoj Europi, realiziran kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak, uz godišnju kamatu od četiri posto, na rok od 12 godina, uključujući tri godine počeka.

Projekt preseljenja pogona na novu lokaciju ostvaren je kroz korištenje HBOR-ovog programa Pronalasci, koji je rezultat dugogodišnje uspješne suradnje ALTPRO-a i HBOR-a. ALTPRO se specijalizirao za proizvodnju i razvoj uređaja napredne tehnologije za željezničku industriju, baziran na istraživanju i inovaciji unutar tvrtke. Proizvodi tvrtke su potpuno razvijeni u Hrvatskoj i dokazali su svoju konkurentnost na globalnom tržištu.

Zahvaljujući sveobuhvatnoj HBOR-ovoj potpori kroz program Pronalasci, ali i program Priprema izvoza, ALTPRO je uspio povećati izvoz za tri puta u odnosu na 2010. godinu, broj zaposlenih je porastao za 32 posto, dok je promet povećan za 28 posto. Novi proizvodni pogon omogućio im je uspješno okončanje Factory Acceptance testa za željeznice Indonezije, pripremu novog transfera tehnologije za sigurnosne uređaje za željeznička vozila i realizaciju prvog pilot projekta vezano uz sigurnosne uređaje za željeznička vozila. (Privredni vjesnik)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni