Alkarska povorka oduševila Zagrepčane

Alkarska povorka oduševila Zagrepčane

Bandić je najavio kako će sljedeće godine Zagreb i Sinj postati gradovi prijatelji te kako će kao gradonačelnik jedne od 28 metropola Europske unije na sljedeću Alku pozvati drugih 27 gradonačelnika zemalja.

Povodom obilježavanja 300-te obljetnice Sinjske alke u subotu je zagrebačkim ulicama prošla alkarska povorka od fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice do Trga bana Jelačića. U povorci su sudjelovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić te predsjednik Časnog suda Andrija Filipović Grčić.

Povorka se građanima Zageba i turistima predstavila prigodnim programom na glavnom gradskom trgu.

„Dragi sinjski Zagrepčani i zagrebački Sinjani sretan sam što vas možemo ugostiti na središnjem gradskom trgu. Veliki Matoš je rekao: „Dok je srca bit će i Croatie“, a ja bi parafrizirao i rekao: „Dok je Sinjske alke bit će i Sinja i Hrvatske“, poručio je gradonačelnik Bandić. On je najavio kako će sljedeće godine Zagreb i Sinj postati gradovi prijatelji te kako će kao gradonačelnik jedne od 28 metropola Europske unije na sljedeću Alku pozvati drugih 27 gradonačelnika zemalja.

(zg-magazin)