Alfina Giulia kao izazivačica za BMW-ov M3

Alfina Giulia kao izazivačica za BMW-ov M3

Srce »giulie quadrifoglio« je potpuno aluminijski turbo V6 motor inspiriran Ferrarijevim motorima koji istiskuje zapanjujućih 510 konjskih snaga

Alfa Romeo za 2016. priprema novu limuzinu pod imenom »giulia« za koju se očekuje da bi mogla ostvariti iznimne prodajne rezultate u SAD-u. Podsjetimo, riječ je o proizvođaču koji funkcionira unutar Fiat – Chrysler grupacije, što bi kultnoj marki moglo pomoći da oživi i u Americi.

Riječ je o automobilu koji je dimenzijama i performansama usporediv s moćnim BMW-om M3 i već je na prvi pogled jasno da se njegovom razvoju posvetilo mnogo vremena i truda.

Prema tvrdnjama iz Alfe Romeo, na automobilu su radili najbolji inženjeri, stilisti i dizajneri unutar tvrtke. Ali, što to znači za krajnjeg kupca?

Premda će njima biti dostupno nekoliko izvedbi, novinarima je prošlog tjedna u Italiji predstavljena upravo vrhunska izvedba – »quadrifoglio«.

Srce »giulie quadrifoglio« je potpuno aluminijski turbo V6 motor inspiriran Ferrarijevim motorima koji istiskuje zapanjujućih 510 konjskih snaga. To znači ova »alfa« stiže do »stotke« za oko četiri sekunde, što je u rangu s najboljim rezuiltatom kojega može ostvariti serijski BMW M3, premda je Bavarcu za taj rezultat potrebno osjetno manje konja.

»Giulia« je izgrađena na potpuno novoj platformi s pogonom na stražnje kotače, na kojem će se temeljiti niz nadolazećih modela. Onima kojima je stalo do dinamične vožnje trebaju znati da automobila ima poseban sportski ovjes te idealan raspored težine na prednje i stražnja kotače 50:50.

Naposljetku tu je i taj opojni zvuk. Njezin turbo V6 motor iz četverosturkih ispušnih cijevi izbacuje zvuk koji automobilističke entuzijaste dovodi do nirvane. Onaj tko to ne vjeruje može poslušati video isječak na kraju.

No »alfa« nije »alfa« bez svog zavodljivog talijanskog izgleda. Nova »giulia« je moderna i blistava, ali i njemački praktična. Velika prednja maska u tradicionalnom Alfa-Romeo stilu daje automobilu markantan izgled i prepoznatljivost, a ostatak auta djeluje kao jedna nabildana limuzina.

Cijene nove »giulie« još nisu poznate, ali izvedba »quadrifoglio« bi mogla biti cjenovno »paprena«, kao što su i njezine performanse.

https://www.youtube.com/watch?v=cCPYmVZwXc4

(B. J)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni