Aladrović najavio nove mjere za očuvanje radnih mjesta

Aladrović najavio nove mjere za očuvanje radnih mjesta

(Foto: Vlada RH)

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije uvode se nove mjere koje se odnose na zatvaranje kafića i restorana. Ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne politike Josip Aladrdović u srijedu je komentirao što će se učiniti po pitanju zaštite radnih mjesta koja će biti ugrožena zbog uvođenja restriktivnijih mjera.

Podsjetio je da je Vlada u očuvanje radnih mjesta do sada investirala više od 7,5 milijardi kuna.

„Sada se nalazimo u dosta kompliciranoj epidemiološkoj situaciji. Brojke oboljelih koje vidimo iz dana u dan nemaju trend opadanja ili zadržavanja na istoj razini. Počela se pojavljivati situacija da imamo porast brojki, što neminovno dovodi do toga da moramo ići na određena suzbijanja i smanjenja javnog okupljanja”, istaknuo je ministar. Dodao je da to povlači za sobom i utjecaj na ekonomiju. Naglasio je i kako se pokazalo da se Vlada kompenzacijskim ekonomskim mjerama zna nositi s COVID-19 pandemijom te se stoga uspjelo zaštiti i očuvati tržište rada.

„Svjesni smo da možda postoji određena neizvjesnost kod onih koji najviše sudjeluju u uslužnom sektoru. Vlada će biti konzistentna te će kao i do sada intervencionistički pomoći svim subjektima koji se nađu u nepovoljnoj situaciji“, izjavio je ministar Aladrović i dodao kako očekuje da će te ekonomske mjere biti predstavljene u vrlo kratkom roku.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni