Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Svake se godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj obilježavanja je upozoriti javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti obuhvaća aktivnosti promicanja zdravih stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Aktivnosti koje Grad Zagreb provodi tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u suradnji sa zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb i organizacijama civilnog društva imaju zadaću dodatno upozoriti i potaknuti sve subjekte na suradnju u rješavanju problema ovisnosti.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti 2015.g. službeno je najavljeno prilikom održavanja Zagrebačkog noćnog cenera – noćne ulične utrke u Zagrebu, u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život i u suradnji s Gradom Zagrebom, a koja se održala 7. studenoga 2015.g. u 19.00 sati i na kojoj se okupilo 1.000 sudionika.

Kalendar događanja – aktivnosti povodom obilježavanja Mjesec borbe protiv ovisnosti dostupni su na: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=83263. (ZG-m)