“Ako se mora graditi, radije bismo tržnicu ili biblioteku!”

“Ako se mora graditi, radije bismo tržnicu ili biblioteku!”

Preko 1200 građana Sigeta potpisalo je peticiju kojom od grada traže obustavu gradnje na zelenoj površini. Tim povodom smo danas razgovarali sa Gordanom Pasanec, vijećnicom Mjesnog odbora Siget. Upravo je ona pokrenula peticiju protiv spomenute gradnje. Istaknula je kako građani, ali i ona na ovom rade na obrani zelene površine rade već mjesec dana.

Nadodaje, kako su njezini sugrađani usuglasili kako im navedeni objekti nisu potrebni, s obzirom na gustoću prometa, ali i zbog toga što je već formirano naselje. Vijećnica Pasanec smatra, kako građani bi na spomenutoj lokaciji radije vidjeli tržnicu ili biblioteku s čitaonicom. Kaže kako, nju ali i njezine sugrađane ljuti to što se spomenuti radovi rade na parceli Grada, ali i na djelu zemlje od Brodarskog instituta, koji je u vlasništvu države.

Pritom nadodaje: “Ako uzmemo u obzir da je Zagreb jedna velika zgrada, a Gradonačelnik upravitelj, građani su suvlasnici. Građani imaju pravo uvjetovati i biti pitani što se na njihovoj zemlji radi!”

Na njezine riječi se nadovezala i arhitektica Ana Oršolić. Smatra kako je Zagrebu neophodna bolja urbanistička praksa. Nadodaje, kako su sam natječaj i prateća procedura provedeni na zakonit način. Ali napominje kako je “zanimljivo da je natječaj raspisan taman nakon raspuštanja mjesnih odbora i Gradske skupštine, te da je završio u jeku godišnjih odmora”. Krivo joj je što većina sugrađana. pa ni ona sama, nisu znali za spomenutu gradnju.

Zaključuje kako je ovdje sporna namjena površine, no najavljuje da će, unatoč nezadovoljstvu građana, investitor dobiti građevinsku dozvolu.  (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni