Akcijom “Za 1000 radosti” prikupljeno 30 tisuća kuna za siromaše obitelji

Akcijom “Za 1000 radosti” prikupljeno 30 tisuća kuna za siromaše obitelji

Akciju su podržale i zamjenice zagrebačkog gradonačelnika. „Bez obzira što danas nema gradonačelnika Bandića, u njegovo ime ćemo kupiti jedan bor i donirati ga. Svim sugrađanima za božićne i novogodišnje blagdane želimo puno mira, ljubavi i osobnog zadovoljstva te vjerujem da će odazivanjem na ovu akciju unijeti dašak Božića u svoje domove“, rekla je Pavičić Vukičević

Ivana Vranješ

Hrvatski Caritas, u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom, u subotu je na Trgu bana Josipa Jelačića održao 17. humanitarnu akciju „Za 1000 radosti”,čiji je ovogodišnji moto „Pomažimo zajedno“.

Prodajom božićnih drvaca prikupljao se novac za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, kao i od prodaje Caritasovih promotivnih materijala, narukvica, privjesaka, šalica, vrpci, kartica. Prema službenim podacima, od prodaje božićnih drvaca prikupljeno je 30 tisuća kuna.

„Hrvatske šume već 17 godina sudjeluju u ovoj akciji, a ove godine smo donirali oko 200 božićnih drvaca u teglama, obične i srebrene smreke te Pančićeve omorike. Tijekom 17 godina donirali smo više od 6000 božićnih drvaca. Zahvaljujemo građanima koji su sve ove godine sudjelovali u akciji te na taj način pomogli sugrađanima u potrebi“, rekao je Damir Miškulin, voditelj uprave Hrvatskih šuma Podružnica Zagreb. Naglasio je kako Hrvatske šume od svog postojanja donacijama pomažu ljudima u potrebi u cijeloj Hrvatskoj.

„Doniramo božićna drvca, orgjevno drvo, dajemo financijsku pomoć. Naša je misija pomaganje onima kojima je najpotrebnije“, dodao je Miškulin.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, mons. Fabijan Svalina je pozvao sve građane Zagreba da se odazovu humanitarnoj akciji i kupnjom drvca pomognu siromašnima. Naglasio je da Zagrepčani mogu pomoći i pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen) ili uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa IBAN HR 4023400091510126452, http://www.caritas.hr/donacije_online.php

„Cilj nam je skupiti što više novca, jer tako možemo pomoći većem broju obitelji i pomoć može biti konkretnija“, istaknuo je mons Svalina.

U akciji prodaje božićnih drvaca sudjelovali su brojni volonteri Hrvatskog Caritasa, članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama) te studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Akciju podržali i studenti – volonteri

„Već treću godinu sudjelujem u ovoj akciji jer je jedinstvena i predivna prilika da se utroši par sati slobodnog vremena da se učini nešto dobro, da se nekome pomogne. Za mene je sudjelovanje u ovoj akciji jedna radost koja se ne može doživjeti svugdje“, rekla je za ZG-magazin Nikolina, studentica španjolskog i povijesti umjetnosti. Volonterka Elizabeta već pet godina sudjeluje u akciji „Za 1000 radosti“ te je sretna što kroz akciju može pomoći drugima, ali od te akcija osjeća da i sama puno dobiva.

Među brojnim građanima koji su kupnjom božićnog drvca pomogli najsiromašnijim obiteljima je i Zagrepčanka Sandra.

„Mislim da u ovo predbožićno vrijeme možemo barem na ovaj način najbolje pomoći onima koji su u potrebi. Već sam pomagala u ovoj akciji, ali i u mnogim drugim akcijama. Imam i sina koji je osjetljiv na ljude kojma treba pomoć te pomaže putem svoje engleske, ali i redovne škole“, rekla je za ZG- magazin Sandra.

Caritasovu humanitarnu akciju svojim sudjelovanjem su podržali izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, izvršna direktorica Odnosa s javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb Maja Gačić-Nimac, zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević je istaknula kako je veliko zadovoljstvo sudjelovati u akciji Caritasa.

„Bez obzira što danas nema gradonačelnika Bandića, u njegovo ime ćemo kupiti jedan bor i donirat ćemo ga. Svim sugrađanima za božićne i novogodišnje blagdane želimo puno mira, ljubavi i osobnog zadovoljstva te vjeujem da će odazivanjem na ovu akciju unijeti dašak Božića u svoje domove“, rekla je Pavičić Vukičević.

Stipendija za izvrsnost

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić je istaknula da je grad Zagreb socijalno osjetljiv grad te se vodi briga o svim sugrađanima.

„Naziv ovogodišnje akcije je Pomažemo zajedno. Upravo gradonačelnik Bandić uvijek ističe da zajedno možemo puno napraviti, u suradnji sa svim organizacijama koje pomažu za dobrobit i kvalitetu života naših sugrađana, osobito potrebitih. Nastojimo cijelu godinu da se u aktivnosti uključe obrtnici i gospodarstvenici. Samo zajedno možemo pomoći da život naših sugrađana bude bolji, ljepši i kvalitetniji“, istaknula je Majić.

Ovogodišnji Božić bit će ljepši i za jedanaestero djece i mladih koji si od mons. Fabijana Svaline dobili prigodne darove za izvrsnost, darovitost i uspješnost. Na prijedlog Caristasa Zagrebačke nadbiskupije darovi namijenjeni mladim osobama nadarenim za sport i umjetnost su jednokratna stipendija za izvrsnost, knjiga Zlatka Dalića Rusija naših snova, poklon –paket Podravkinih proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom Hrvatskih šuma.

„Stipendija će mi pomoći u ostvarenju mojih snova, potrošit ću je na pametne stvari, na ono što mi zaista treba i što će mi pomoći da jednog dana uspijem u životu. Moj životni san je da budem glumac, idem u kazalište, bavim se glumom, već sam šest godina u sustavu kazališta“, rekao je ponosno srednjoškolac Josip.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni