Akcijom sakupljanja papira osnovci od sječe spasili 2200 stabala

Akcijom sakupljanja papira osnovci od sječe spasili 2200 stabala

Ukupno je 15.067 učenika prikupilo 111.080 kg starog papira, što daje rezultat od 7,4 kg starog papira po učeniku, te je na taj način od sječe spašeno čak 2.221 stablo

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević uručio je u utorak komplete informatičke opreme predstavnicima osnovnih škola s područja županije koje su bile najuspješnije u akciji sakupljanja starog papira. Akciju su zajednički, drugu godinu zaredom, organizirali Zagrebačka županija i tvrtka Unijapapir d.d.

Ovogodišnja akcija prikupljanja starog papira trajala je od 1. veljače do 31. svibnja 2014. godine te se provodila u 38 osnovnih škola (matičnih i područnih) na području Zagrebačke županije. Ukupno je 15.067 učenika prikupilo 111.080 kg starog papira, što daje rezultat od 7,4 kg starog papira po učeniku, te je na taj način od sječe spašeno čak 2.221 stablo.

Najuspješnija u prikupljanju starog papira bila je Područna škola Donja Lomnica (OŠ Nikola Hribar), slijedi PŠ Klake (OŠ Mihaela Šiloboda), dok je na trećem mjestu PŠ Rakitovec (OŠ Vukovina). Četvto mjesto je osvojila Područna škola Pojatno (OŠ Kupljenovo), peto PŠ Buševec (OŠ Vukovina), a šesto PŠ Donji Hruševec (OŠ Slavka Kolara).

Prvonagrađena škola dobila je dva kompleta informatičke opreme, dok su škole koje su osvojile drugo, treće, četvrto, peto i šesto mjesto dobile po 1 komplet.

Nenad Babić, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu, pohvalio je suradnju s tvrtkom Unijapapir d.d. te najavio da će 1. listopada ove godine zajednički krenuti u novu akciju prikupljanja starog papira u osnovnim školama.

Ravnateljica Unijapapira d. d.Snježana Kekelj naglasila je da će od sljedeće godine njihova tvrtka povećati iznos naknade za prikupljeni stari papir te će ona, umjesto dosadašnjih 250 kuna po toni, ubuduće iznositi 400 kuna po toni. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni