Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi obilježen Svjetski dan bolesnika

Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi obilježen Svjetski dan bolesnika

Hrvatska udruga medicinskih sestara danas je tradicionalno obilježila 28. Svjetski dan bolesnika akcijom dobrovoljnog darivanja krv u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3.

Akcija za cilj ima potaknuti građane na dobrovoljno darivanje krvi te na taj način pomoći u ostvarivanju brzog, kvalitetnog i sigurnog liječenja bolesnika.

Akciju je podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, napomenuvši pritom da iako više ne može davati krv, može dati potporu najplemenitijim ljudima jer darivaju ono najvrijednije što imaju za zdravlje i dobrobit drugih. Dodao je će Grad Zagreb i u budućnosti davati potporu Udruzi te će i nadalje nagrađivati redovite darivatelje.

Predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri naglasila je da su se ovogodišnjoj akciji pridružili svi veći transfuzijski centri u Hrvatskoj: KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Varaždin i KBC Split, a osim građana sudjeluju i medicinske sestre, medicinski tehničari, studenti sestrinstva te polaznici škola za medicinske sestre i tehničare. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni