Akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Na Trgu bana Josipa Jelačića jučer je održana prometno-edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om, a cilj joj je prometno educiranje i odgoj djece.

»Čast nam je da se već 50 godina održava ova akcija. Najbolji trenutak da naučimo nešto novo iz prometne kulture je upravo početak nove školske godine, a na nama odraslima je da se pridržavamo prometnih pravila i tako štitimo najmlađe«, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Predsjednik HAK-a Slavko Tušek je naglasio kako upravo u prometu stradava najveći broj mališana pa je glavni cilj akcije da kroz igru nauče i ponove osnovna pravila ponašanja u prometu. »Nadam se da će se djeca dobro zabaviti na poligonu«, rekao je.

Osim na gradskim trgovima, akcija Sigurno u školu s HAK-om će se tijekom prve polovine rujna provoditi u osnovnim školama širom Hrvatske. Broj gradova i naselja u kojima se akcija održava se iz godine u godinu povećava, a prošle godine je održana u 161 gradu i naselju u kojima je obuhvaćeno oko 250 osnovnih i područnih škola. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni