Akcija “Kada piješ, ne vozi!“ u subotu na Cvjetnom

Akcija “Kada piješ, ne vozi!“ u subotu na Cvjetnom

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, prošle je godine u Hrvatskoj zbog vožnje pod utjecajem alkohola poginulo 68 osoba, dok je 596 osoba teško ozlijeđeno

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ poziva sve građane na javnozdravstvenu akciju „Kada piješ, ne vozi!“, koja će se održati 5. prosinca 2015. u vremenu od 11:00 do 13:00 sati na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu s ciljem podizanja svijesti javnosti o visokom riziku vožnje pod utjecajem alkohola te educiranja građana o sigurnosti i odgovornosti u prometu.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, prošle je godine u Hrvatskoj zbog vožnje pod utjecajem alkohola poginulo 68 osoba, 596 je teško ozlijeđeno, dok je 1.906 osoba lakše ozlijeđeno. Alkohol je i dalje jedan od glavnih „krivaca“ za prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su na području Policijske uprave Zagrebačke u 916 prometnih nesreća ili u svakoj sedmoj prometnoj nesreći.

Uzimajući u obzir ove poražavajuće statistike, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb, Policijska uprava Zagrebačka i Triglav osiguranje provest će javnozdravstvenu akciju „Kada piješ, ne vozi!“, čime će se građane nastojati „otrijezniti“ po pitanju svih zabluda koje ih mogu potaknuti da sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola i na taj način ugroze vlastiti, ali i tuđe živote. Ova se akcija organizira u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, jer ovisnost o alkoholu također ozbiljno narušava zdravlje i može ugroziti život. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni