Akcija besplatnih preventivnih pregleda madeža

Akcija besplatnih preventivnih pregleda madeža

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo broj osoba oboljelih od melanoma u Hrvatskoj doseže ukupno 926 novooboljelih osoba, od čega 501 muškarac te 425 žena.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, uslijed konstantnog porasta broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, 2007. godine pokrenuo je javnozdravstveni projekt »Djeluj sada!«, s ciljem sustavne edukacije građana o zdravstveno prihvatljivom ponašanju na suncu i prevencije zloćudnih tumora kože.

S obzirom da je pandemija koronavirusa uvelike utjecala na to da građani odgađaju odlaske liječnicima na preventivne preglede, važnije nego ikad je utjecati na svijest građana o neophodnosti preventivnih pregleda te otkrivanju zloćudnih bolesti kože u ranoj fazi.

Preventivni pregledi kože održat će se od 7. do 11. lipnja u prostorijama udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože »Zdravlje pod suncem«, Ilica 48.

Za pregled nije potreba uputnica, no potrebno je predbilježiti se za termin na tel. br. 01 777 63 67. Pregledi se provode od 15 do 20 sati, a zaprimit će se najviše 300 prijava.  (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni