“Akademski zbor Ivan Goran Kovačić” prima nove članove

“Akademski zbor Ivan Goran Kovačić” prima nove članove

Pjevali su pred Čeličnom lady, surađivali s Andreom Bocellijem i Joséom Carrerasom, obradili Beatlese i Olivera…

(Foto: Press materijal)

Prva audicija za Akademski zbor Ivan Goran Kovačić održat će se u prostorijama zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva (FER) u subotu, 15. listopada od 17 sati,. Druga će biti održana u ponedjeljak, 17. listopada od 19 sati.

Zbor već više od 70 godina izvodi najveća djela Beethovena, Mozarta, Bacha i drugih velikih skladatelja. Pjevali su na inauguraciji više predsjednika. Surađivali su s poznatim imenima kao što su Andrea Bocelli, José Carreras, Radojka Šverko, Josipa Lisac i Tonči Huljić. Obrađivali su hitove Beatlesa, Olivera Dragojevića, a vlasnici su i dva Porina. Dosad je kroz njihove redove prošlo više od 2500 ljudi, a ovog vikenda primaju nove članove.

„Za audiciju se ne trebate posebno pripremati. Najvažnije je da dođete. Na licu mjesta ispunjava se formular s osnovnim podacima, a onda se pristupa preslušavanju koje se svodi na ponavljanje tonova i jednostavnih melodija kako bi se utvrdio raspon glasa. Dirigent određuje jeste li sopran, alt, tenor ili bas. Nakon što presluša sve kandidate, određuje tko je primljen, a rezultati budu poslani na mail kandidata“, govori Lovro Maričić, trenutni predsjednik Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.

Ističe kako je donja starosna granica 16 godina, dok gornje nema. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni