AK Siget: Na besplatnu provjeru vozila odazvalo se 110 vozača

AK Siget: Na besplatnu provjeru vozila odazvalo se 110 vozača

Zabrinjava činjenica da je većina testiranih vozila imala problema s kočnicama i svjetlima te akumulatorima koji su bili pri isteku svog vijeka trajanja

U susret proljeću u Autoklubu Siget u subotu je održana akcija besplatnih testiranja ispravnosti vozila.

Akcija je organizirana kako bi uz brojne članove Autokluba Siget i ostali posjetitelji mogli pripremiti svoje automobile za vožnju nakon zime. Naime, loši uvjeti na kolnicima, sol, šljunak, snijeg i niske temperature mogu ostaviti traga na automobilu.

Na automobilima svih posjetitelja AK Siget, provodili su se pregledi motora, kočnica, svjetala, podvozja, amortizera, tekućina u automobilu i svega ostalog što je potrebno za tehničku ispravnost vozila.

Za provedbu aktivnosti pobrinuli su se djelatnici Autokluba Siget koji su dijelili promotivne materijale i davali korisne informacije vozačima. Dok su čekali pregled vozila, rezultate pretrage i stručno mišljenje profesionalaca, vozači su mogli, kao i svaki put na ovakvim akcijama, besplatno popiti topli napitak u ugodnom društvu ljubaznih djelatnica i djelatnika Autokluba Siget.

Dr. sc. Damir Škaro, predsjednik AK Siget, izrazio je zabrinutost zbog tehnički neispravnih vozila: »Ponovo smo organizirali besplatno testiranje vozila jer najvažnije je da vozilo bude 100 % sigurno radi naše osobne sigurnosti, sigurnosti naših suvozača, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. Pozivu se odazvalo 110 vozača s područja Zagreba i okolice. Zabrinjava činjenica da je većina testiranih vozila imala problema s kočnicama i svjetlima te akumulatorima koji su bili pri isteku svog vijeka trajanja«.

Škaro kaže da je većina nedostataka na vozilima otklonjena na licu mjesta te su vozači već pri odlasku iz Autokluba Siget imali u potpunosti ispravna vozila. Ipak, naglašava da je pregled vozila nakon zime neophodan.

»Ono čemu težimo u Autoklubu Siget je edukacija vlasnika automobila. Naime, prevencija je jedini način kako smanjiti broj nesreća uzrokovanih neispravnim vozilom. Stoga pozivam sve vozače, ako to još nisu, da provjere svoja vozila jer na taj način ne produljujete samo vijek trajanja svojem limenom ljubimcu već doprinosite sigurnosti vas, vaših najmilijih i ostalih sudionika u prometu«, poručio je predsjednik AK Siget. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni