Agrokorov mesija

Agrokorov mesija

(Foto: www.agrokor.hr/hr/)

Ante Ramljak, predvodnik “Baywatcha”-  spasilačke službe na hrvatski način promišlja rješenja slučaja Agrokor i za to tjedno ubire 250 000 kuna! Nije to zapravo veliki novac ako je, kako tvrdi Ramljak ušao u »nuklearnu jezgru«, gdje ne bi nitko pametan. Ali astronomska svota ohrabrila je hrvatskog spasitelja da ipak zagazi na Todorićev radioaktivni teritorij

Snježana Kratz

»Žao mi je svakog izgubljenog radnog mjesta«, rekao je privremeni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, sveti Ante, kako se i sam prispomenuo nadimka od naroda, i ostao živ. Bijaše to na nedavno završenom ispitivanju od oporbe, a sve zbog, najblaže rečeno, besramno visokih honorara koje je mesija od Agrokora primio za svoju baywatch-spasilačku službu na hrvatski način. Spomenuta žalost koju osjeća prema onima koji ostadoše bez kruha nasušnog, nije ga spriječila da tjedno uzima 250 000 kuna za svoje rad, jer tako se zapravo žali. A da mu je žalost doista velike pokazuje eto i svota koju je, čini se bježeći od zrcala trpavao u džep. Jer da se u zrcalo pogledao mogao se kršćanski zapitati: Čovječe, koji ti to novac tjedno uzimaš kada hrvatski puk traži hranu po kontejnerima, dio školske djece u Baranji, ali i drugdje gladuje jer im roditelji ne mogu platiti školsku užinu?

Jedno pile na dvije obitelji

David Hasselhoff kao Mitch Buchannon u popularnoj TV seriji “Spasilačka služba”

Mogao se hrvatski David Hasselhoff – Ante spomenuti osječke udruge »Rijeka ljubavi« koja jedno pile dijeli na dvije potrebite obitelji, socijalnih samoposluga koje nemaju namirnica za sve gladne i nerijetko, zbog opljačkanih im firmi, osiromašene građane. Nije se Ante prisjetio potonjih, a gdje onda spominjati blokirane, čiji bi se broj uvelike smanjio za samo četiri Antina honorara u recimo 30-ak dana. Pa gdje bi se uz pune ruke posla i prisjetio stanja u državi Hrvatskoj, a kamoli one biblijske »spomeni se čovječe da si prah bio…« I da tamo s one strane nitko neće odnijeti ništa! Već slikovito bi rekao narod (ne)čist obraz!

Ante Ramljak nadalje će reći kako se »svaki pametan čovjek ne bi zapravo gurao u Agrokorov tonući brod«, pa zašto je onda to sam učinio? Neki je sebi razuman razlog imao. Ali tko ne bi zagazio na izdašnu mu Todorićevu palubu s koje se očigledno dobro pune džepovi nekih, ponajprije (su)radnika, jer za isplatu dobavljača eto novca nema. Oni trebaju otpisivati tražbine. Pa i što će im, što će novac onima koji su proizveli i proslijedili svoju robu i imali troškove? Platiti valja tek onog koji misli i promišlja kako riješiti problem Agrokora, što Ante radi i za to dobiva besraman honorar.

Nadnica za strah

Prima ga on tolikog valjda i zbog straha, jer kako je ustvrdio ušao je, odnosno poslane je on u »nuklearnu jezgru«. Pa je li ga netko na to tjerao? Mogao je odbiti taj Todorićev radioaktivni teritorij i ostati bez izdašnog honorara. Ali nije, jer žrtvovao se on za narod, za »Konzumaše« i radnike koji (ne)će ostati bez posla prije ili kasnije. A tu veliku žrtvu valja i naplatiti, i poslije uz debelu lisnicu, kako je na propitkivanju izjavio »žaliti svakog izgubljenog radnog mjesta«. Za svoje ne treba brinuti jer on ne zna kada je odjavljen sa zavoda za zapošljavanje i kada je točno prijavljen, kako kaže »stvarno ne zna« ni kada je bivša mu tvrtka Texo Management odjavila ga kao zaposlenika, ali zna da u slučaju Agrokora »nema dobitnika – jer svi gube«!

Hajde, barem nešto zna, kao i da za svo to neznanje mjesečno dobije milijun kuna! Dok ljudi gladuju, dobivaju otkaze, dok je sve više onih koji nemaju, dok radno sposobni odlaze iz Hrvatske, Ante Ramljak bez imalo suosjećanja za čovjeka, ljude, za svoju Hrvatsku besramno ubire toliki novac. Onako filmski i šmekerski, kako to rade pravi i uspješni »spasitelji«…

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni