Agencijski radnici Holdinga danas dobivaju ugovore o stalnom radnom odnosu

Agencijski radnici Holdinga danas dobivaju ugovore o stalnom radnom odnosu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas će u u podružnicama Zagrebačkog holdinga agencijskim radnicima uručiti ugovore o stalnom radnom odnosu, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika. Nakon što je uručio ugovore radnicima Čistoće i Zrinjavca, gradonačelnik Bandić uputio se u podružnicu Vodoopskrba i odvodnja, nakon koje će podijeliti ugovore i u podružnici Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo.

Ugovor o radu kojim prelaze na rad na neodređenu vrijeme dobio je 61 radnik Čistoće koji je radio putem Agencije za privremeno i povremeno zapošljavanje te 58 radnika koji su duže od 6. mjeseci radili na određeno vrijeme.
»Hvala vam što Zagreb činite najčišćim gradom u Europi i što svoj posao radite korektno i pošteno. Hvala vam i na strpljenju što ste čekali, kada smo prošle godine radili analizu i vidjeli što se događa, naložio sam da se traži rješenje«, rekao je radnicima Čistoće gradonačelnik Bandić.

Predsjednica sindikata Čistoće Mirjana Kaltak zahvalila je gradonačelniku i podsjetila da su 2015. uz potporu gradonačelnika uspjeli zaposliti 192 operativna radnika koji su radili duži niz godina u podružnici Čistoća preko agencije.

Uz zahvalu radnicima Zrinjevca na njihovom doprinosu na ljepoti i urednosti grada, gradonačelnik je istaknuo da Ugovorima djelatnici dobivaju svoje radno dostojanstvo i postaju ravnopravni s ostalim radnicima. »Dobiti posao danas je privilegij, budimo ponosni i čuvajmo svoja radna mjesta«, naglasio je gradonačelnik Bandić prije uručenja ugovora 51 djelatniku Zrinjevca koji prelazi iz Agencije u rad na neodređeno vrijeme. Također je naglasio kako će do sutra ugovore dobiti i 28 radnika Zrinjevca koji sa određenog prelaze na rad na neodređeno vrijeme. »Sutra ćete svi do kraja dana imati svoja rješenja«, poručio je.

Predsjednica sindikata radnika u Zrinjevcu Natalija Vidučić naglasila je da će s novim ugovorima djelatnici steći i određena materijalna prava kao što su božićnica, uskrsnica, dar za dijete, regres. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni