Agencija 404 – “Prijatelj bicikliranja”

Agencija 404 – “Prijatelj bicikliranja”

Nikola Vrdoljak, 404: Imamo parking za bicikle, ali ne i za aute

Agencija 404 iz Zagreba prva je agencija u Hrvatskoj kojoj je uručen europski certifikat “Prijatelj bicikliranja”. Time se Agencija 404 pridružila novoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika. U Hrvatskoj certificiranje provodi udruga Sindikat biciklista, a dosad je certifikat osim 404, uručen FER-u i Ericssonu.

“Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, agencija 404 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.

Agencija 404 je od samih početaka prijatelj bicikliranja. Za njih je bicikl puno više od prijevoznog sredstva – to je svojevrsni simbol kulture koja se njeguje unutar agencije, ali je i simbol modernog života. Simbol kretanja, urbanosti i osviještenosti. Više od 60 % zaposlenika Aagencije svakodnevno se biciklom vozi na na posao, a velika većina njih i na sastanke ide biciklom.

„Trudimo se razmišljati u dva smjera – digitalno i zeleno. Digitalno jer je digitalna transformacija svugdje oko nas. Želimo biti aktivnim sudionikom te transformacije, a ne samo promatrač. S druge strane, zeleno nam je jako važno. Želimo imati zdrave i osviještene kolege koji su zadovoljni sobom u uredu, ali i izvan njega. Bicikl se sjajno uklapa u tu filozofiju, a koliko smo bike-friendly možda najbolje govori činjenica da imamo uređen parking za bicikle, ali ne i za aute“, izjavio je Nikola Vrdoljak, direktor 404.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. “cycle-friendly employer” (organizacija – prijatelja bicikliranja), nakon što su im je Europska biciklistička federacija dodijelila ulogu koordinatora certifikacije za Hrvatsku. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr. (zg-magazin)