Adventski koncert zborova na Trgu bana Jelačića

Adventski koncert zborova na Trgu bana Jelačića

Adventski zborski podij u subotu 23. prosinca predstavlja najljepše božićne pjesme u izvedbi zagrebačkih zborova Arhiton, Capella Odak, Zagrebački dječaci i HPZ Ivan pl. Zajc

U subotu 23. prosinca s početkom u 18:30 sati Trg bana J. Jelačića postat će Adventski zborski podij. Centar za kulturu Trešnjevka i Advent u Zagrebu građanima i posjetiteljima grada Zagreba pripremaju blagdanski ugođaj kao uvod u Badnjak: božićne skladbe u izvedbi četiri gradska zbora: Arhiton, Capella Odak, HPZ Ivan pl. Zajc i Zagrebački dječaci.

Zborove i druge predstavnike zagrebačke amaterske glazbene scene dugi niz godina okuplja Zagrebački glazbeni podij koji djeluje unutar Centra za kulturu Trešnjevka. Voditeljica Podija Marina Jurković uoči subotnjeg nastupa zborova kaže: “Ljepota zborskog pjevanja je u zajedništvu građana koji zajedničkim trudom postižu skladan zvuk, bez obzira na brige koje ih svakodnevno opterećuju. Advent je uvijek lijep, ali najljepši je uz zvuk zborskih pjesama.” Adventski zborski podij šalje upravo poruku sklada i zajedništva uz pomoć zborova Arhiton, Capella Odak, HPZ Ivan pl. Zajc i Zagrebački dječaci koji će na tako ugodan način uvesti posjetitelje Adventa u Zagrebu u Badnjak i Božić.

Arhiton, Akademski zbor Arhitektonskog fakulteta okuplja mlade entuzijaste, studente koji istinski uživaju u pjesmi i pjevanju. Cappella Odak, nagrađivani mješoviti zbor koji djeluje pod okriljem udruge Collegium pro arte, djeluje pod vodstvom profesorice zborskog pjevanja i vokalne tehnike na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dirigentice Jasenke Ostojić koja također dirigira i zboru Zagrebački dječaci. Ovaj jedini hrvatski dječački zbor zagrepčanima se uspješno predstavio i ljetos na Tomislavcu sudjelujući u izvedbi Orffove Carmine Burane. Posebno atraktivan repertoar sastavljen od europskih božićnih pjesama, pod vodstvom maestra Zlatana Sindičića, priprema HPZ Ivan pl. Zajc, poznati i priznati zbor osnovan davne 1983. godine.

Stoga prigrlite božićni duh i u subotu povedite svoje bližnje na šetnju i koncert! (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni