“Advent Zagreb se vraća u punom sjaju”

“Advent Zagreb se vraća u punom sjaju”

(Foto: Boris Jagačić)

Višestruko nagrađivana manifestacija Advent Zagreb ove će se godine održati od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023., najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Tako se, nakon dvije godine koje su bile obilježene ograničenjima zbog pandemije, Advent Zagreb vraća u punom sjaju, donoseći raznovrsne programe i ponudu na brojnim lokacijama, najavili su organizatori.

Otvorenje je predviđeno u subotu, 26. studenoga, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati. U 18 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, a u 19 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Zatim će se u 19.50 upaliti lampice na Zrinjevcu.

Naglasak na kvaliteti i kvantiteti sadržaja

»Ove godine krećemo s novim konceptom Adventa koji je razvijen u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Javnom ustanovom Maksimir. Smatramo da će ovakav koncept još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju adventskih aktivnosti i događanja. Najvažniji iskorak je transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje. Naglasak je stavljen na kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija«, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Dodao je kako se time dobila raznolika kulturna ponuda za sve dobne granice, ali i različiti koncepti ponude hrane te velika ponuda domaćih proizvoda i puno drugih zanimljivosti.

»Vraća se i klizalište na Tomislavcu, ali s manje zauzimanja zelene površine, kako bismo pomirili i struku i želje naših sugrađana. Imamo i tri potpuno nove lokacije – Trg dr. Franje Tuđmana s ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška koje će TZGZ prigodno božićno ukrasiti«, istaknuo je Tomašević.

Ekološki održiva manifestacija

Prema njegovim riječima, vodilo se računa da Advent bude ekološki održiv te će se koristiti jednokratna, biorazgradiva ambalaža. Bit će postavljeni i punktovi za razdvajanje otpada.

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je naglasila da nakon dvije pandemijske godine ovogodišnji Advent donosi bogat program, koji će građane na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Najavila je da će se, pored navedenoga, održati više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama. Tu su i prigodne izložbe u muzejima i galerijama.

Međunarodna promocija

»Treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom koji, također, pripremaju posebne programe«, kaže Bienenfeld, dodavši kako je za Advent Zagreb započela međunarodna promocija na 21 tržištu.

»Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu«, ustvrdila je.

Kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr.

Advent Zagreb organiziraju Grad Zagreb, TZGZ-a u suradnji s institucijama i privatnim partnerima. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni