Advent u Klovićevim dvorima

Advent u Klovićevim dvorima

Čari Adventa na Gornjem gradu

Advent u Klovićevim dvorima ove sezone nudi zabavan i bogat kulturno-zabavni program. Manifestacija “Advent u Klovićevim dvorima” službeno je započela u četvrtak 1. prosinca a potrajat će sve do kraja mjeseca.

Besplatni koncerti popularnih glazbenih grupa održavat će se na platou Gradec svakog vikenda tijekom prosinca, a postavljeno je i zabavno klizalište bez leda – prvo takvo u Hrvatskoj. U ponudi su i  dječje predstave i radionice te izložbe u Galeriji Klovićev dvori. Okvir za „najljepšu adventsku fotografiju“ namijenjen je svima onima koji požele sa sobom ponijeti fotografski ovjekovječenu uspomenu.

Spomenimo tek neke u cijelom nizu izvođača koji će nastupiti tijekom najveselijeg mjeseca u godini:  Marko Tolja, Ljetno kino, Songkillers, Nola, Detour, Sara Renar, Dino Dvornik Tribute band, Gretta i mnogi drugi.

Što se tiče dijela programa koji je namijenjen za djecu, neće nedostajati predstava, radionica i različitih druženja. Za zabavne priče i predstave zadužen je Laboratorij zabave. Uz obilje božićno-zimskih tema, djeca će moći puno toga naučiti i o samim Klovićevim dvorima, instituciji kulture i umjetnosti, a sve priče i predstave sadrže poruku koja naglašava ono najbitnije – zajedništvo, prijateljstvo i obitelj.

Galerija Klovićevi dvori je pripremila retrospektivnu izložbu slikara Ignjata Joba, jedne od najznačajnijih figura hrvatske moderne umjetnosti, koja će se moći pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima. Uz ovu izložbu, za vrijeme Adventa posjetitelji će moći razgledati i izložbu studenata ALU Zagreb – izložbu najboljih diplomskih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti kojom će publika dobiti uvid u stvaralaštvo naših likovnih umjetnika najmlađe generacije.

Kultura, umjetnost, zabava i koncerti u vrijeme Adventa u Klovićevim dvorima bit će začinjeni bogatom gastronomskom ponudom na radost svih posjetitelja.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni