Adastra izdaje singl posvećen Zagrebu

Adastra izdaje singl posvećen Zagrebu

Spot za pjesmu »Tramvaj plavi« planira se snimiti u ZET-ovom tramvaju koji će prometovati zagrebačkim ulicama

Nakon dvije godine od zadnjeg održanog velikog koncerta u Tvornici, Adastra se ponovo sprema napraviti svima večer za pamćenje i to u klubu Metropolis gdje u povodu 12 godina karijere 27. svibnja pripremaju koncertnu promociju albuma Best of Adastra i novog singla Tramvaj plavi.

Tramvaj Plavi novi je singl grupe Adastra koji uskoro izlazi u izdanju Croatia Records za koji se snima spot u suradnji s Gradom Zagrebom, gdje će se kroz vožnju poznatim zagrebačkim plavim tramvajem prikazati Zagreb i sve ljepote i duh našeg glavnog grada. Pjesma je nastala za vrijeme snimanja emisije o Zagrebu Zbore dvije Dore na radio Sljemenu, a dodatno ju je obogatio Tomislav Goluban sa svojom usnom harmonikom. Spot za pjesmu Tramvaj plavi planira se snimiti u ZET-ovom tramvaju koji će prometovati zagrebačkim ulicama.

Adastra je zagrebački bend osnovan 2005. godine. U lipnju 2007. objavljen je album prvijenac. Adastrina pjesma Nabujala rijeka prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom Nina objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača.

Osnivač benda Jerko Marić hrvatski je glazbenik, glazbeni producent, kantautor, skladatelj, aranžer, ton-majstor i humanitarac. Isto tako, utemeljitelj je humanitarne udruge “Zvuk svjetlosti” koja diljem Hrvatske organizira edukativne i humanitarne koncerte.

Adastra je 2008. godine objavila pjesmu Surovi grade posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu, te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima. Potaknuti valom nasilja među mladima diljem Hrvatske pokrenuta je akcija „Svačije je pravo živjeti“, te je 2008. godine održan veliki prosvjedni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji je okupio 15.000 tisuća ljudi. Od kraja 2008. do početka 2011. godine ukupno je održano 12 prosvjedno-edukativnih koncerata. Koncertima je nazočilo više od 45.000 građana.

Svojim pjesmama i porukama Adastra dopire do mladih, a svojim nastupom i glazbom širi poruku ljubavi, međusobne tolerancije i mira. U svijetu gdje nasilje preuzima inicijativu i bolesno se širi među mladima, Adastra je stala i pokazala svima da se glazbom i pravom porukom može pozitivno utjecati na mlade.

Na Zagrebačkom festivalu i to 2014. i 2015. godine nastupili su sa singlovima Samo s tobom i Gorim u sebi, a 2014. nastupili su na Splitskom festivalu s pjesmom Ako vidiš Anu. Krajem rujna 2015. objavljen je treći album Adastre pod nazivom Katarza.

Pretprodajna cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a na dan koncerta cijene karata iznosit će 40 kuna. Karte se mogu nabaviti u Metropolis klubu (šank), Avenija Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma), te putem sustava Entrio i Eventim. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni