Abbazia u posebnom predbožićnom izdanju

Abbazia u posebnom predbožićnom izdanju

Nakon rasprodanog proljetnog koncerta The real ABBA experience na zahtjev publike stiže u posebnom božićnom izdanju

Na zahtjev svojih posjetitelja Metropolis club je pripremio čarobno božićno izdanje posvećeno najvećoj pop grupi svih vremena Abbi, dovodeći ponovno fantastične Riječane Abbaziju. U kvalitetu ovog sastava već smo se imali prilke uvjeriti ( https://zg-magazin.com.hr/hitovi-abba-e-u-izvedbi-za-pamcenje/ ), a potvrdio je to i njihov prošli nastup u Metropolisu kada se tražila karta više.

Svi koji s ih slušali mogu potvrditi visoku autentičnost izvedbe Abbazie (tal. Opatija) koja je vokale švedske Abbe hvatala čak i po boji glasova, potvrđujući time kako su jedan od najtraženijih izvođača ove kultne pop grupe.

Na mnoga pitanja kada će ih opet imati prilike vidjeti, ekipa Metropolis cluba odlučila je »zapakirati« svojim posjetiteljima jedan retro božićni poklon, koji će ih vratiti u doba vladavine jednog od najpopularnijih bandova ikada – Abbe, sastava koji je u periodu od 1972. do 1982. godine zauvijek promijenio shvaćanje popularne glazbe u svijetu. Njihovo glazbeno naslijeđe, utjecaj, popularnost i komercijalna održivost potkrijepljeni su kroz nevjerojatnih 380 milijuna prodanih albuma i singlova. Dodatnu potvrdu za svoju sjajnu ostavštinu u pop kulturi primili su 15. ožujka 2010. godine kada su postali članovi ”Rock and Roll Hall of Fame”.

Također, dalekosežna ostavština grupe Abba leži i u činjenici da je njihove pjesme obradilo i preuzelo preko nekoliko stotina bendova i pjevača. Iako naizgled jednostavne na prvo slušanje, njihove pjesme nisu nimalo lake za izvedbu. Ali ono što vam ova hvaljena riječka skupina po prvi puta može predstaviti u Zagrebu je upravo autentični zvuk Abbe koji će vas direktno prebaciti u pop Abba groznicu 70tih i 80tih godina.

Predbožićno The real ABBA experience izdanje, koje će se održati 15.12.2018., donosi pregršt hitova Abbe. Zahtjevne vokalne dionice spojile majka i kći Jozefina i Eni Jurišić. Jozefina je poznata kao vodeći vokal nekad popularne riječke grupe 777, a hvaljena Eni polufinalistica The Voice-a, koja se nedavno predstavila i na Zagrebačkom festivalu. Muški dio banda čine Branko Fućak – pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao šest pjesama za „Eurosong“, i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), BiH (2005.), dvaput za Sloveniju (2007. i 2009.) i dvaput za Portugal (2008. i 2012.).

Ova vrlo tražena riječka skupina osim što rastura po Europi, nastupala je i na zimskim Olimpijskim igrama – Sestriere 2006. Razlog popularnosti je i njihova posebna pažnja posvećena je autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je ABBA toliko poznata i mnogi ih hvale da imaju osjećaj kao da slušaju »pravu ABBA-u«.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od samo 25 kuna, odnosno 35 kuna na dan koncerta. Ulaznice su dostupne na šanku Metropolis klub u Aveniji Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma) te putem sustava Eventim i Entrio.hr. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni