8. Tjedan izraelskog filma u Zagrebu

8. Tjedan izraelskog filma u Zagrebu

8. Tjedan izraelskog filma održat će se od 30. studenoga do 4. prosinca u kinu Europa.

I ove su godine izabrani najbolji od najboljih filmova, a organizator je Veleposlanstvo Države Izrael.

Ovogodišnji Tjedan otvaraju dvije filmske projekcije u srijedu 30. studenoga, filmovi “Papirnato vjenčanje” i “Ranjena zemlja”, oba u režiji sjajnog redatelja Nitzana Giladija.

Film “Papirnato vjenčanje” donosi priču o Hagit, mladoj i pomalo zaostaloj  ženi koja radi u tvornici toalet papira. Živi s majkom Sarom koja je rastavljena i odustala je od svog života zbog kćeri. Hagit teži za samostalnošću a Sarah je rastrgana između želje da je zaštiti i vlastitog života. Kada se razvije veza između Hagit i sina vlasnika tvornice, Hagit to sakrije od majke.

Filmsko ostvarenje “Ranjena zemlja” osvojilo je 2015. godine dvije prestižne nagrade. Nagradu Izraelske filmske akademije za najboljeg redatelja i nagradu za najboljeg glumca.

Riječ je o filmskoj priči koja prikazuje poslovnu i privatnu stranu u odnosu dvojice prijatelja i kolega. Policajac Kobi Amar i područni zapovjednik Yehuda Neumann bili su partneri
godinama. Sada su se našli u odlučnom trenutku svojega odnosa kada je jedan prisiljen okrenuti se protiv drugoga. Odjednom su ubačeni u situaciju u kojoj moraju čuvati teroristu u gradskoj bolnici kojemu prijeti ljutita i osvetoljubiva svjetina koja ne želi ništa drugo do krvi terorista, njegovih čuvara i bolničkog osoblja koje se brine za njega.

Slobodan ulaz na sve projekcije!

Ukupnu ponudu filmova i raspored projekcija možete pročitati ovdje: PROGRAM

 
Melita Funda
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni