8. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

8. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Na Europskom trgu danas počinje 8. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda. Ova tradicionalna manifestacija će trajati od 7. do 9. listopada 2022. godine, a organizator Ministarstvo poljoprivrede osigurava izlagačima besplatno sudjelovanje.

Na Sajmu će i ove godine biti okupljeni proizvođači iz svih krajeva Republike Hrvatske kako bi posjetiteljima ponudili lokalne, tradicionalne i autohtone proizvode vrhunske kvalitete.

U sklopu Sajma zimnice organizirano je 4. ocjenjivanje prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla koje je održano 4. – 6. listopada 2022., a u stručnom povjerenstvu za ocjenjivanje sudjelovali su predstavnici Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva poljoprivrede. Šampioni u pojedinim kategorijama bit će proglašeni danas, a bit će im dodijeljena i priznanja za najljepšu prezentaciju proizvoda.

Sajam zimnice i autohtonih proizvoda organizira se u Zagrebu povodom Svjetskog dana hrane koji se svake godine obilježava 16. listopada.

Više informacija na https://sajamzimnice.mps.hr/. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni