8. Dani Indije u Zagrebu

8. Dani Indije u Zagrebu

8. Dane Indije organiziraju Indijski kulturni centar i Udruga Lotos pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije u Zagrebu, uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Republike Indije, te sudjelovanje partnera programa, Knjižnica grada Zagreba, Zoološkoga vrta grada Zagreba i studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Dani Indije održat će se od 16. lipnja do 2. srpnja

Ovogodišnji su Dani Indije posvećeni simbiozi prirode i čovjeka kakvoj svjedočimo i sami u svakodnevnom životu. Hrana, taj divan saveznik čovjekove dobrobiti i životne snage, nezaobilazan je element u životu svakoga čovjeka. Hrana, svojim bojama, okusima, mirisima, čovjeku daruje snagu za još jedan dan života. U petnaest dana programa Dani Indije dočarat će svojim bojama djeliće bogate tradicije koja u Indiji postoji, a bit će govora i o vezi čovjeka i prirode na nekoliko lokacija: park Zrinjevac, Knjižnice grada Zagreba i Zoološki vrt grada Zagreba.

Prvi dio programa na otvorenome građani mogu posjetiti od 16. do 18. lipnja u parku Zrinjevac. Uz bogatu gastronomsku ponudu restorana s područja Zagreba, svakako zavirite i na štandove s ajurvedskim pripravcima, spravljenima po receptima starima nekoliko stoljeća. Ajurvedska medicina, drevna je znanost (veda) posvećena boljitku života (ajus). Pripravci ajurvedskih liječnika rezultat su stoljeća iskustva ne samo liječenja bolesnoga organizma nego i održavanja ravnoteže u zdravome biću. Stoga odmah po slasnom ručku, užini ili večeri pripravljenima s mnoštvom začina kao što su kurkuma, piskavica, šafran, cimet, đumbir i sl., porazgovarajte sa znalcima ajurvede kako svaka od tih biljaka može utjecati na zdravlje vašega tijela.

Uz Indijski bazar, na Zrinjevcu će se moći predahnuti u poslijepodnevnim i večernjim satima uz dobru glazbu, ples i indijske filmove na otvorenome, pod zvjezdanim nebom, i to uz lasi, čaj ili pivo indijske marke.

Organizatori su pripremili i modnu reviju, izložbe, prirodno tetoviranje kao i mnoštvo drugih događanja.

Ovdje možete provjeriti program i izlagače.

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni