7. Fanstastic  na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac i Medvedgradu

7. Fanstastic na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac i Medvedgradu

Od srijede 29 lipnja do nedjelje 9 srpnja na ljetnoj pozornici kina Tuškanac i na Medvedgradu održava se 7. filmski festival Fantastic Zagreb. Tim povodom održana je tiskovna konferencija za medije.  Na samom početku  okupljenim se novinarima obratila Mia Pećina, direktorica Fantastic festivala. Zahvalila publici, ali i sponzorima, sa posebnim naglaskom na Grad Zagreb i njegovu turističku zajednicu, ali i stranim ambasadama u Republici Hrvatskoj. Potom je izjavila:

Neizmjerno smo ponosni na našu suradnju s Tallin FF iz Estoniji  i Imagine FFu iz Nizozemske s kojima već treću godinu za redom organiziramo i prvi europski žanrovski forum  za koji smo za 2017. i 2018. godinu dobili potporu od Europskog fonda Creative Media.

Na njezine riječi se nadovezao se umjetnički direktor, Stjepan Hundić. Izjavio je kako sedmi Fantastic započinje holivudskim hitom Baby Driver, koji se premijerno prikazuje s europskom premijerom u četvrtak. Smatra, kako od ostalih naslova treba izdvojiti francuski svjetski festivalski hit Sirovo; Projekt Lazarus; ruski Sila privlačnosti; dva dokumentarca Davida Lyncha: Život kao umjetnost i hit sa Sundancea, čiji autor Alexandre Philippe dolazi u Zagreb predstaviti film.

Osim spomenutih domaćina, tiskovnoj konferenciji, nazočio je i Ivica Lovrić, gradski pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport. Pročelnik smatra kako je Fantastic najveći regionalni žanrovski filmski festival koji je jedini filmski festival u Zagrebu pod vedrim nebom. Nadodaje, kako je Fantastic  uvelike obogatio kulturnu i ljetnu turističku ponudu Zagreba. Zaključuje, kako je spomenuti filmski festival “obilježio početak ekspanzije turista u Zagrebu, za koje Zagreb svake godine priprema sve više manifestacija u sklopu programa ZgKul.

Organizatori su osim spomenutog izdvojili, kako su za završnu večer Festivala 9. srpnja, pripremili legendarni SF klasik Metropolis Fritza Langa. Zaključuju kako Cijene ulaznica po pojedinačnoj projekciji na Tuškancu iznosi 27 kuna, studentska festivalska akreditacija, koja ne uključuje projekcije na Medvedgradu 120 kuna, dok festivalska akreditacija 150 kuna, dok  posebne projekcije na Medvedgradu koje uključuju prijevoz  55 kuna. (Zg magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni