68. “Hanžek”: Pobjeda Sandre Perković, hrvatski rekord Andree Ivančević i pet rekorda mitinga!

68. “Hanžek”: Pobjeda Sandre Perković, hrvatski rekord Andree Ivančević i pet rekorda mitinga!

Vlažno i prohladno vrijeme u utorak navečer nije sputalo ponajbolje svjetske atletičare na stadionu Mladosti uz Savu pa će 68. Hanžekovićev memorijal ostati zapamćen po čak pet novih rekorda mitinga, (još jednoj) pobjedi Sandre Perković te najbržoj utrci u disciplini 100 m s preponama koju je u svojoj karijeri istrčala naša Andrea Ivančević.

Kiša je neumoljivo padala gotovo tokom cijelog dana, a nebo se smilovalo pred sam početak 68. izdanja popularnog »Hanžeka«. Kao i uvijek, s povećanim se interesom pratilo bacanje diska u kojem je ponovo slavila Sandra Perković hicem od 67,60 m, unatoč vrlo skliskom bacalištu. Ovogodišnja pobjednica Dijamantne lige Kubanka Yaimé Pérez ostala je kraća za gotovo 3 metra bacivši 64,78 m. Sandrin pobjednički hitac ošao je u trećoj seriji, u drugoj je bacila 66,10, u petoj 65,80, a u šestoj seriji 64,43 metra. Prvi i četvrti hitac nisu bili ispravni.

Hrvatsku je ponosnom učinila i Andrea Ivančević koja je postavila novi hrvatski rekord na 100 m s preponama – 12,85 s, no to joj nije bilo dovoljno za medalju već tek za četvrto mjesto.

Postignuto je čak pet rekorda mitinga, a to su bili Nijel Amos na 800 m s 1:44,08, Luvo Manyonga u skoku u dalj sa skokom od 8,46 m, Timor Morgunov u skoku s motkom s preskočenih 5,76 m, Fedrick Dacres u bacanju diska s hicem od 68,17 m i Lilian Kasait Rengeruk na 300 m sa 8:33,37.

Luvo Manyonga u skoku u dalj

Podsjetimo, dan ranije, u ponedjeljak je kod zagrebačkih fontana u Ulici hrvatske bratske zajednice održano i natjecanje u bacanju kugle – Memorijal Ivana Ivančića, a tamo je slavio aktualni rekorder mitinga Ryan Crouser s hicem od 22,09 m. Naš Stipe Žunić bio je 8. s hicem od 20,00 m.

Rezultati su dostupni na stranicama Hrvatskog atletskog saveza (.pdf).(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni