60 plesača izvelo je flashmob na Trgu bana Jelačića

60 plesača izvelo je flashmob na Trgu bana Jelačića

Flash mob je stigao u subotu Zagreb, i to na središnji trg! U centru Zagreba jutros se plesalo uz taktove pjesme „Život nije siv“ Mie Dimšić. Plesači Plesnog centra Tala, volonteri, organizatori, ali i građani sudjelovali su u ovoj plesnoj atrakciji i tako zajedničkim snagama najavili volonterski maraton “72 sata bez kompromisa”.

Od 12. do 15. listopada ove godine mladi diljem Hrvatske okupit će se da bi poklonili svoje vrijeme volontirajući. I to puna 72 sata.

„Riječ je o beskompromisnom volontiranju jer će mladi volonteri tek 12.10. navečer otkriti gdje će i kako volontirati te kome će pokloniti svoje vrijeme. Ova akcija se održava 4. godinu zaredom u Hrvatskoj i treću u Zagrebu. Iskustvo nam pokazuje da se nakon ovakva tri dana brojni odlučuju nastaviti volontirati. Ima li što ljepše od toga?!“ izjavila je glavna koordinatorica projekta Đurđica Blažević.

Organizatori napominju kako su prijave za volontiranje još uvijek otvorene na stranici ili  na Facebooku .

Dubrovnik, Sinj, Split, Osijek, Zadar i Zagreb gradovi su u kojima će bez kompromisa brojni volonteri darovati svoja 72 sata u čak 250 različitih volonterskih akcija.

O ovom događaju se oglasila umjetnička direktorica plesnog centra Tala Tamara Curić.

„Drago nam je što se Plesni centar Tala pridružio ovoj akciji. Zadovoljstvo nam je što s našim građanima možemo podijeliti plesni trenutak povodom humanitarnog okupljanja.“

60 plesača ovog centra izvelo je flashmob na Trgu bana Jelačića te izazvalo ovacije, a i zadobilo simpatije okupljenih. (Zg magazin)