6. Zagrebačka biciklijada i Cu’fus festival u Samoboru

6. Zagrebačka biciklijada i Cu’fus festival u Samoboru

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

petak, 20. svibnja

3. Reli po galerijama od 17 do 22 sata. Ulaz u sve galerije je besplatan! Više o reliju na njihovoj fecebook stranici: www.facebook.com/relipogalerijama/

Posudionica – benefit tulum u Frankopanskoj 1, od 18.00 do 01.00 sati. Osim zabave, druženja i dobre muzike, svrha POSUDIONICE je prikupljanje priloga za nabavku aktivističke opreme (megafoni, materijali za transparente, bubnjevi, razglas itd.) kao zajedničkog dobra raznolikih inicijativa. Solidarnu POSUDIONICU organiziraju Zaklada za ljudska prava i solidarnost u suradnji sa Zelenom Akcijom, GONG-om i Rokenrol Radijem.

subota, 21. svibnja

S Trga bana Jelačića starta šesta po redu Zagrebačka biciklijada. Polazak formirane kolone biciklista prema krajnjem odredištu – Prepuštovcu bit će označen u 11:00 sati. Josip Lisak, predsjednik KUD-a »Prepupštovec« koji organizira biciklijadu poručio je kako se okupljanje biciklista očekuje netom iza 10:00 sati. Oni će s Trga gradskim ulicama krenuti prema Sesvetama i nakon 22-kilometarske vožnje stići u Prepuštovec.

Biciklijada nema trkaći karakter te će se po asfaltnoj podlozi voziti relaksacijsko-rekreacijskim tempom, odnosno brzinom do 20 km/h.

Mineral expo 2016.: 18. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb održat će se 21. i 22.5 u Domu sportova od 10 do 20 sati.

Zagrebačko kazalište lutaka: “Pismo iz Zelengrada” predstava Nevenke Videk. Proljetna priča, zabavna i ekološka, rasplesana i puna glazbe. Na rasporedu su dvije predstave, jedna u 11.00 sati i druga u 18.00 sati.

Etnografski muzej: Radionica filcanja vune. Radionica je namijenjena malim i velikim kreativcima (5+ godina). Cijena dječje ulaznice za radionicu je 15kn, odrasle 20kn, a obiteljske, roditelji+ djeca = 40kn. Sav potreban materijal je osiguran. Dolazak na radionicu potrebno je najaviti na edukacija@emz.hr ili 01/55 07 874, zbog ograničenog broja dostupnih mjesta.

Humanitarni buvljak: Udruga susjed pomaže susjedu organizira humanitarni buvljak u Šrapčevoj 12 u trajanju od 10 do 14 sati. Svi su pozvani na druženje i darivanje. Solidarnost i pomaganje potrebitim obiteljima u gradskoj četvrti Maksimir, moto je ovog buvljaka.

Iskonstrukcije – “Sensa dan u Maksimiru”: Besplatna radionica fine i zdrave hrane trenutno najpoznatije domaće food blogerice Maje Brekalo, autorice bloga & instagram profila Delicious and Healthy by Maya. Radionica “Sensa dana” u parku Maksimir, počinje u 17 sati. Zbog ograničenog broja mjesta obavezne su predbilježbe na e-mail iskonstrukcije@iskon.hr – potrebno je javiti ime, prezime i kontakt telefon.

Centar mladih Ribnjak: premijere predstave “Ljubiti, samo ljubiti”, Teatar Poco Loco & Scena Ribica, rezervacije karata moguće su na broj 01/4814-719 ili na

blagajna@scenaribnjak.hr

Projekt Janes’ Walk: projektu se priključio i Centar za kulturu Trešnjevka. Projekt Jane’s Walk sa središtem u Torontu u Kanadi – trenutno uključuje 189 gradova iz 36 zemalja sa 6 kontinenata. Riječ je o besplatnim lokalno organiziranim šetnjama.

21.5.
vodi: Saša Šimpraga

Naziv šetnje: „Peščenički arhipelag“

sastanak u 17 sati s ugla ulica Milke Trnine i Branka Gavelle (dostupno od tramvajske stanice Folnegovićevo naselje na Držićevoj, vrijeme trajanja šetnje oko 3 sata)

Uz neke manje uobičajene peščeničke staze, šetnja uključuje i najveći preostali rukavac Save iz vremena prije njene regulacije te dvanaest jezera Savice – jedan od najvažnijih zagrebačkih ornitoloških rezervata.
Šetnja se održava u suradnji s programom SEMINAR ZA HODAČE, platformom 1POSTOZAGRAD i projektom Ars Publicae.

nedjelja, 22. svibnja

Proljeće u Andautoniji: Arheološki muzej u Zagrebu i ove godine, povodom otvaranja sezone Arheološkog parka Andautonija u Ščitarjevu, organizira manifestaciju  “Proljeće u Andautoniji”s ciljem popularizacije arheološkog lokaliteta i predstavljanja načina života u rimskom gradu. Manifestacija se održava u nedjelju, 22. svibnja, od 12 do 18 sati, u Arheološkom parku u Ščitarjevu.

Tijekom manifestacije ulaz u Arheološki park je besplatan za sve posjetitelje, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Osim obilaska lokaliteta, moguće je razgledati i izložbu “Mirisi u Andautoniji” u Interpretacijskom centru Arheološkog parka. Sadržaji su prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama te osobama s drugim oblicima invaliditeta, a organiziran je i  besplatan prijevoz dva puta dnevno iz Zagreba (Zrinjevac-kod meteoroloskog stupa).

Termini:
11.30 Zrinjevac- Ščitarjevo
14.30 Ščitarjevo – Zrinjevac
15.00 Zrinjevac – Ščitarjevo
18.00 Ščitarjevo – Zrinjevac

Projekt Janes’ Walk: projektu se priključio i Centar za kulturu Trešnjevka. Projekt Jane’s Walk sa središtem u Torontu u Kanadi – trenutno uključuje 189 gradova iz 36 zemalja sa 6 kontinenata. Riječ je o besplatnim lokalno organiziranim šetnjama.

22.5.
vodi: Goran Pinter

Naziv šetnje:  „Dvije i pol sljemenske retencije“

sastanak na posljednjoj stanici ZET-ove autobusne linije za Krvarić, 17h. (dostupno autobusom ZET-a, linija 126 za Krvarić, s polaskom sa Črnomerca s perona 7 u 16:50 sati, vrijeme trajanja šetnje je dva i pol sata)

Šetnja će njene sudionike u toku dva i pol sata i uz pređena četiri kilometra provesti kroz podsljemensku, uglavnom zelenu zonu ruba grada. Pri tome će se proći prostranim rekreativnim područjem triju sljemenskih vodotokova, Malog potoka, Kustošaka i Velikog potoka, “reguliranih” retencijama te će se pokušati ostvariti i dogovoreni kontakt s aktualnim korisnicima tih prostora. Na najvišoj točki šetnje šetači će se suočiti s poviješću i sadašnjošću jednog od bisera zagrebačke ladanjske arhitekture 19. stoljeća, Vilom Pongratz u Mikulićima.

Cilj šetnje je raskrižje Lukšića i Mikulića, na pretposljednjoj stanici autobusa linije 128, gdje bi se hvatala vožnja busom prema Črnomercu u 19:30.

U slučaju potrebe za više informacija molim nazovite: 091 3927 412, Saša Martinović Kunović (organizatorica iz Centra za kulturu Trešnjevka)

SAMOBOR

petak 20.5., subota 21.5. i nedjelja 22. 5.

6.CU’FUS – Cirkuski Ulični Festival u Samoboru 

Posvećen je cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, equilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana. Više informacija i detaljni program festivala možete pronaći na cufus.net.

ZAPREŠIĆ

petak, 20. svibnja

Povodom obilježavanja 157. godišnjice smrti bana Josipa Jelačića, u Zaprešiću se organiziraju tradicionalni Dani Jelačića. Program započinje 20. svibnja otvaranjem 12. Županijske izložbe cvijeća u Vršilnici u Novim dvorima. Slijedi sv. Misa u kapeli sv. Josipa te polaganje vijenaca na banov grob.

subota, 21. svibnja

Državno prvenstvo u body buildingu, Westgate shopping city, organizator: Hrvatski body building savez.

3D printanje – pokazna radionica u 11.00 sati, Mala dvorana POUZ-a, ulaz slobodan

“Revija đaka i studenata glazbe”, Večer klavirske glazbe u 19.30 sati, Mala dvorana POUZ-a, Petra Sket, Ante Ivić, studenti Muzičke akademije u Zagrebu, klasa red.prof. Ide Gamulin

nedjelja, 22. svibnja

u 20:00 sati
7. GLAZBENE SVETKOVINE A. D. 2016. – Glazbom oko svijeta u 20.00 sati, Velika dvorana POUZ-a, nastupaju: Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Antun Stašić i drugi
Cijena ulaznice: 70 kuna

(Zg magazin)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni