51. Floraart – Međunarodna vrtna izložba

51. Floraart – Međunarodna vrtna izložba

Floraart – Jubilarna deseta godina izlaganja na prostoru parka Bundek

51. izložba cvijeća održat će se na zagrebačkom Bundeku od 30. svibnja do 5. lipnja. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Međunarodnu izložbu cvijeća posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista. Potkraj 1975. godine stručno-organizacijske poslove Sajma preuzima tvrtka „Arto“, dok Večernji list postaje pokrovitelj.

Godine 1992. Sajam cvijeća mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek od 2006. godine, na više od trideset hektara otvorenog prostora i dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora, svake godine predstavi se više od 150 izlagača iz Hrvatske te desetak inozemnih izlagača.

U sklopu Izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima te natjecanje izlagača – Hrvatski kup florista i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica po prigodnim cijenama.

Floraart se doržava u organizaciji Zagrebačkog holdinga – podružnice Zrinjevac, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Program svih događanja ma ovogodišnjem Floraartu možete pogledati ovdje.

Naslovna fotografija: Melita Funda

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni