50. Šokačko sijelo

50. Šokačko sijelo

Proteklog vikenda na Trgu bana Jelačića je građanima i gostima Zagreba predstavljena tradicijska manifestacija 50. Šokačko sijelo pod geslom “Oj Županjo, oj Županjo, bečki perivoje”, koja će se tradicionalno održati u Županji od 18. do 28. veljače.

Gradonačelnik Milan Bandić zaželio je dobrodošlicu gostima iz Županje u, kako je rekao, “vaš i naš grad”, te izrazio zadovoljstvo što može podijeliti radost druženja i predstavljanja kulturne baštine Slavonije u Zagrebu.

“Želim vam da se na našem glavnom gradskom trgu osjećate kao kod sebe u Županji”, dodao je gradonačelnik, napomenuvši da je ovo rezultat dugogodišnje dobre suradnje.

Osim sudjelovanja u tradicionalnom Šokačkom kolu, posjetitelji su mogli razgledati i štandove s tradicionalnim slavonskim proizvodima, suvenirima i nošnjama.

Manifestaciju 50. Šokačko sijelo, koja već 50 godina prikazuje svu raskoš, bogatstvo i ljepotu izvornih slavonskih nošnji, kulturne baštine, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije, organiziraju Grad Županja i Turistička zajednica Grada Županje.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni